• 瀏覽: 1,404
  • 回覆: 12
特區政府和內地簽署通報機制安排,
將兩地犯法被強制判刑的案件互相通報,
而其中有關於危害國家安全案件在30天內通報。

黃絲及漢奸,犯民,及漢奸首領等人需要留意下。危害國家安全罪在國安法這全國性法律下,港澳台也包含在內。
即是說你們這幫人有串通外國,幫美國領事辦事,按美國領事指示下的選舉安排,反政府宣傳,行動,例如反國教,反23條,佔中等受美國指示行為,已經係有機會形成危害國家安全,違反國安法了,和刑法下危害國家安全的[投敵叛國]了,根據台灣民進黨李明哲的言論煽動案例,都被判5年監禁。

所以這幫人在返大陸過關前,要想一想,自己做了多少危害國家的工作。
會否成為新通報機制下被30天內通報特區政府的案例。

引用:
原帖由 skytra 於 2017-12-15 08:58 AM 發表
我地是99.9%正常香港人  返大陸自然唔會做
危害國家安全的事

但做為戀殖奴, 就唔好返大陸啦, 大陸無民主,無自由,人又多又亂,經濟超唔掂, 仲用更馬車, 無謂返. 而且在中國, 做漢奸一定被人拉

所以戀殖奴 ...
佢地而家係香港嘅行為都有機會違反全國性的國安法。

仲以為可以好似之前咁亂噏亂反,走去花園道述職,匯報都無事,

漢奸首領已經係高危族。

網上班白痴仲未知定。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-15 08:37 AM 發表

黃絲及漢奸,犯民,及漢奸首領等人需要留意下。危害國家安全罪在國安法這全國性法律下,港澳 ...
出外旅行都要,根據刑法第7條,隨時挷你返去都係合法。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-12-15 09:53 AM 發表

出外旅行都要,根據刑法第7條,隨時挷你返去都係合法。
唔使出外旅行,係香港特區咪一樣係犯法,不過睇下點拉你啫。

過關返大陸就大條道理拉你。
出外旅遊拉到都要用引渡方法,唔方便。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-15 08:37 AM 發表

黃絲及漢奸,犯民,及漢奸首領等人需要留意下。危害國家安全罪在國安法這全國性法律下,港澳 ...
班無國籍龜兒子,邊度夠膽返大陸?遲啲連西九龍都唔敢入!

引用:
原帖由 山上的天才 於 2017-12-15 11:36 AM 發表
班無國籍龜兒子,邊度夠膽返大陸?遲啲連西九龍都唔敢入!
最好笑嘅反西九理由係西九會有人拉佢地返大陸審,
班友做漢奸做到極之心虛。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-15 11:41 AM 發表
最好笑嘅反西九理由係西九會有人拉佢地返大陸審,
班友做漢奸做到極之心虛。
又話無畏無懼,又話要起義獨立,
羅湖半步都唔敢過,
以爲打機邦邦聲?
俾支AK47佢都未必抬得起,
廢人一堆,拉你都費事
等你自生自滅,係社會棧底!

引用:

黃絲只是危害權貴腐敗利益安全,同國家有什麼關係

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-15 10:46 AM 發表

唔使出外旅行,係香港特區咪一樣係犯法,不過睇下點拉你啫。

過關返大陸就大條道理拉你。
出外旅遊拉到都要用引渡方法,唔方便。
香港唔得,因為刑七唔係斬件三度。除非佢係西九。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]