• 瀏覽: 724,723
  • 回覆: 58
  • 追帖: 312
+58
支持!

有新聞提到俄羅斯正於敘利亞撤軍,有沒有師兄有進一步資料?

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2017-12-21 08:53 PM 發表

中俄目前需要抱團取暖;怎會袖手旁觀?
師兄, 你係掉轉咗嚟講?! 文中話美國敢同時挑戰, 跟你所講嘅中俄抱團取䁔是兩個不同的意思啊......

引用:
原帖由 cwcwm 於 2018-1-4 08:46 AM 發表

哈哈,就像我早前第一次回覆你的留言時,還沒有特別陳述原因,就莫名的立即被攻擊了,結果才鬧出了蒼蠅的笑話。

其實依我看,他們不只是樓主的粉絲,而是樓主的立論基礎,正正是他們喜歡的結論,以及他們想像 ...
最後那句,點出了重點所在!這也是樓主的無奈。

引用:
原帖由 ibmha6 於 2018-1-4 11:39 AM 發表

感謝牛兄回覆,如牛兄分析,即是話今天的俄羅斯是沒有信心同時對付以、沙、美全力以赴的圍攻,但又不想求助中國,理由是不想在中東的勢力和中國分一杯羹

所以俄羅斯選擇了最低成本的困獸鬥
這是博弈之精髓也。

為何持不同看法的人,會如此不受歡迎?
拆局不是要為了看不同看法的嗎?
還是有些人只可以接受自己想看的「看法」?
樓主有下逐客令嗎?
你看不順眼,不代表樓主也看不順眼!至少樓主未曾表達出這個意思!
我想,樓主也歡迎有人以另一個角度去拆局呢。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2018-1-4 10:15 PM 發表

你真盲定係真打手?

洗吾洗要我每三小時重複PM提醒你一次?

無人因為觀點角度不同而下逐客令。但佢哋早已多次犯下死罪:就係挑釁攻擊其他人。如果你企圖加入制造戰火,我下一個就Bad list你。學高登仔果 ...
我反而忍受唔到你哋無容人之量!
加入戰火?你唔睇下你哋我一言,你一語咁批鬥?
我就此打住!只回有關拆局嘅帖,你要black list 我?關我鬼事咩?

引用:
原帖由 風天小畜 於 2018-1-4 10:38 PM 發表

6,7年前卡恩,即時任國基會總裁,係美國比控強姦,當時扣押上庭,面如死灰

老美仲講到證據確鑿云云

但後來又放番出黎,只話當時指控卡恩的女員工證供有問題

當時巳只講卡恩係因為找到老美黃金儲備巳無晒的確 ...
卡恩唔聽老美支笛,唯有俾人擊落。

引用:
原帖由 風天小畜 於 2018-1-4 10:52 PM 發表

算啦!! 你同阿MOON都唔好再嘈啦!! 阿牛同籃球仔D野唔岩聽咪BAN左佢地囉
K兄個帖有助搵食,錢大過一切
你同阿MOON為左佢地嘈嘈真係好無謂,傷和氣之餘,又亂左自己既心神
K兄嘅帖,可讀性高,另有幾位也不弱。
我是想看多角度。

引用:
原帖由 cwcwm 於 2018-1-4 10:57 PM 發表

除了烏東,高加索地區也是美國下手的目標之一。

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20171221/bknint-20171221193254888-1221_17011_001.html

不過,美俄關係方面,我認為美國會給俄斯退路。即時刻告訴普京,合作的 ...
這是另一個擔心。美俄可能看到中國堀起,已成不可逆轉之勢,故此合兵一處予以竭制。東北亞以及西亞地區有機會升溫。
未來路難行,願國家能挺過去。

引用:
原帖由 pakinHK 於 2018-1-5 04:14 AM 發表

哦,原來係咁。
你忍受唔到人地說話就可以出聲話人無"容人之量"?
我提意佢地自行開post抱團取就係"逐客令"???

其實你知唔知容人之量此話何解?
說人無"容人之量"者,
便是無"容人之量"之人。。
明無???
嘈交你真係好踴躍喎。哈哈.....好吧。哈哈....

引用:
原帖由 sunntis 於 2018-1-5 11:47 AM 發表

美國霸權,中東說打邊個就打邊個。又變左美國不是說了算。好矛盾。 唔知伊拉克戰爭時候邊個話事。俄羅斯?
所以你有你觀點,其他人有其他觀點。就唔好講樓主唱紅黑美啦!
如果真的是說了算, 又打什麼呢?

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-1-5 10:43 AM 發表
藏南 - 阿爺出手了
1月4日,印度媒體出現了大量中國修路的報導。
這一次,中國的工程隊沒有在洞朗,而是在解放軍的保護下,直接進入了我國被印度一直侵佔的藏南地區。結果,中國工程隊“敲鑼打鼓”進入藏南約200米 ...
中國這步看來是一步好棋. 東北亞未有突破點之時, 走印度這邊的確阻力不大.

引用:
原帖由 孺子牛 於 2018-1-5 01:59 AM 發表
特朗普會否簽署對伊制裁豁免令?白宮:選項開放
https://news.sina.cn/2018-01-03/detail-ifyqinzs8072295.d.html?from=wap

……………………………………………………… ...
//事實就是,伊朗人已經跟著歐洲人走了!

但仍然會分手的. 伊朗從伊敍戰場回了氣, 又是另一個世界了.

引用:
原帖由 scottiehong 於 2018-1-5 01:49 PM 發表
有細心留意嘅話,自07年金融危機後,歐洲佬同老美唔同步,表面上同枱食飯,但各自修行。來到2017癲佬上台,巳經面左左,歐洲佬要搞自己軍隊。默大媽講到出口,歐洲人要靠自己。阿爺入籃,歐洲佬出哂力, ...
歐美各自修行, 不過, 如果利益相同, 又會一齊唱雙簧啦. 係咪?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]