• 瀏覽: 45,992
  • 回覆: 424
  • 追帖: 5
+24
引用:
原帖由 運動健123 於 2017-12-7 11:09 AM 發表
講得好!建制唔可以成日坐係道捱打, 挫下佢銳氣唔好成日想點就點香港唔係由非建制主道。
傳統建制就係太斯文,太君子

對付無賴犯民一定唔可以忍讓

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2017-12-7 12:12 PM 發表

泛民失去了監察政府的能力⋯⋯開始由反對黨變成地下黨
從來都唔覺得佢地有監察政府……佢只係想你地香港人死,唔通你睇唔到。

謝偉俊好勇,尼班拉布拉多犬係要狂吊的,但小心狂犬症,

就憑呢一鬧,如果有機會,我會投票比謝偉俊。

引用:
原帖由 馬王1968 於 2017-12-7 12:05 PM 發表

算啦師兄,香討冇限制大陸人登記㗎!好多大陸佬網絡打手响度揾手!全部唔怕生仔冇屎忽㗎!
你繼續係個西毛林裹便啦,成日以為同你地有相反意見就係大6人,

引用:
原帖由 新聞小子 於 2017-12-7 12:23 PM 發表

從來都唔覺得佢地有監察政府……佢只係想你地香港人死,唔通你睇唔到。
我雖然討厭現在的泛民,但是以前他們不是這樣的。

只能夠說他們現在變了質,由反共變成反港亂中。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-12-7 10:39 AM 發表
鬧完發洩完又點,班人渣民主派咪又係繼續玩埋啲無聊嘢
無錯...班人渣犯民狗又係繼續玩拉布

引用:
原帖由 hkdna2000 於 2017-12-7 11:28 AM 發表
咁樣監察政府無用,咁應該點樣監察政府先有用呢?點樣做政府先可以聽下市民既聲音呢?
非常好奇你所講嘅市民聲音系指乜事情???
市民講嘅嘢政府一定要照做??
每個人都有自己想要嘅嘢,政府要好似啊拉神燈咁一個一個咁實現佢嘅願望??
所以你講呢句話嘅時候就有啲問題了

謝偉俊插完人拔返出來,承認插錯咗,好野!有君子風度。

引用:
原帖由 bchk1842 於 2017-12-7 12:32 PM 發表

689一日係貪污犯,一世都係貪污犯
秦始皇一日殺咗人,一世都係殺咗人!

支持飯民成立調查委員會,調查秦贏政暴行

引用:
原帖由 dutch2009 於 2017-12-7 12:36 PM 發表
謝偉俊插完人拔返出來,承認插錯咗,好野!有君子風度。
都唔知佢係咪算認錯,定係成機插多野

「佢唔係傻仔,起碼我眼中佢唔知係乜嘢,但唔係傻仔」

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2017-12-7 12:28 PM 發表

非常好奇你所講嘅市民聲音系指乜事情???
市民講嘅嘢政府一定要照做??
每個人都有自己想要嘅嘢,政府要好似啊拉神燈咁一個一個咁實現佢嘅願望??
所以你講呢句話嘅時候就有啲問題了:smi ...
多數人聲音同少數人聲音都要聽。咁先可以叫共融社會
就算唔做都應該要回應點解唔做,唔係唔理就當事發生囉
特別係關係民生大事,最起碼都要公眾咨詢下,依家政府成日比人感覺係一言堂,不要問只要信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]