• 瀏覽: 37,774
  • 回覆: 285
  • 追帖: 1
+5
可能是本港最多人見證的垃圾蟲影片今日流出!一名貌似藝人馬國明的中年男子,日前神態自若站在柴灣街市行人天橋下的路旁吸煙,而他亦準備吸完最後一口煙後,就將煙蒂掉在地上。可惜橋上兩個穿着制服的食環職員早已鎖定目標,當他犯罪時上前檢控。而更證據確鑿的是,站在食環職員旁邊的街坊亦以第三身視角,將這次執法行動記錄下來。

該段直擊食環執法的影片,今日(4日)上載於「巴打絲打 Facebook Club」,兩名穿着制服的食環職員一直目不轉睛看着橋下,原來他們已對橋下一個正在吸煙的男子虎視眈眈,他們在橋上觀察長達逾一分鐘。就在中年男子用腳踩熄煙蒂前一刻,橋上的二人隨即衝落橋配合橋下其他的執法人員,上前檢控男子。仍未知早已有人守株待兔的「柴灣馬明」,最終乖乖將身份證交出。而整個由守株待兔的檢控過程,原來更一早已被路人拍下,其後更放到網上。

為咗$1500可以去到幾盡?
https://www.youtube.com/watch?v=1GDIeQeeF6k

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171204/bkn-20171204120254829-1204_00822_001.html進入香討影片區

食環無做錯, 檢控要證據. 
睇TBB型事偵輯檔案到係咁. Action

咁如果佢唔揼煙頭落地,佢唔會被罰稼。

食環d 友最陰濕,又唔敢出中環捉人,淨係識恰d 街坊,阿婆

佢好合作, 應該係男絲. 
黃絲通常會發晒爛渣, 吊晒老母. 

中環D人通常不會亂拋垃圾, 所以先少拉到.
引用:
原帖由 姥豬 於 2017-12-7 12:01 AM 發表
食環d 友最陰濕,又唔敢出中環捉人,淨係識恰d 街坊,阿婆

食環署做得好,要讚。

樓主講「為咗$1500可以去到幾盡亅,佢知唔知自己講緊乜?

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2017-12-7 12:00 AM 發表
咁如果佢唔揼煙頭落地,佢唔會被罰稼。
Poor hk ppl

真正岸男!比我發揮隱藏多年爆炸力九秒九走喇!企定定等收罰款

為左1500, 真係去到咁盡.
引用:
原帖由 holo3 於 2017-12-7 12:23 AM 發表
真正岸男!比我發揮隱藏多年爆炸力九秒九走喇!企定定等收罰款

引用:
原帖由 Peter_H 於 2017-12-6 11:53 PM 發表
事情到如今唯有扮內地人 唔知香港法例
香港政府庫房水浸,志在嗰1500?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-12-7 12:26 AM 發表
為左1500, 真係去到咁盡.

何謂為咗$1500, 可以去到盡呢?😂 好有語病

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]