• 瀏覽: 30,465
  • 回覆: 242
  • 追帖: 2
+7
其實佢早一兩年已經有整, 當時電視訪問佢果時仲好大方話知道係公眾地方, 如果政府要折都無所謂 E家賺左人氣變晒商業活動, 態度即刻唔同晒

如果係公眾地方,商場用乜理據佔用?
而家香港法治好微妙

針織欄杆暖洋洋
最合寒夜磨肉腸
兩眼一昏流白沫
黏液留待路人嘗

又一次破壞香港藝術創作核心價值

我反而有興趣想知點解主辦單位會知道投訴者只是一個人呢?除了是一個人外,仲有什麼資訊被知呢?唔好講投訴合不合理,政府保護投訴人的資訊是最起碼的原則吧?!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-12-6 01:02 PM 發表

贊成

此例一開,人人都可以利用公物"搞藝術"……靚唔靚係好主觀,唔可以此做標準
皇帝唔急太監急,紐約柏林倫敦graffiti畫到周街都係,係得香港人咁撚麻煩動不動就嘈唔岩規矩。
過馬路衝燈地下見到錢有得執個陣又唔見佢地話唔岩規矩

引用:
原帖由 siutatbo 於 2017-12-6 12:16 PM 發表
臨近聖誕,各大商場都已經佈置好聖誕裝飾。網上近日流傳一組圖片,指銅鑼灣一條購物街,近日與針織塗鴉工作室合作,以針織手作聖誕裝飾欄杆,令街道更添節日氣氛,但針織塗鴉工作室「La Belle Epoque」Facebook專頁指 ...
精神病女人

投佢老母西

呢條投訴女唔L洗理

投訴D乜?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2017-12-6 12:16 PM 發表
臨近聖誕,各大商場都已經佈置好聖誕裝飾。網上近日流傳一組圖片,指銅鑼灣一條購物街,近日與針織塗鴉工作室合作,以針織手作聖誕裝飾欄杆,令街道更添節日氣氛,但針織塗鴉工作室「La Belle Epoque」Facebook專頁指 ...
「因為一個投訴就要拆走,但咁多個讚又唔理,點解咁搞笑?」、「支持保留!無理由因為一個人既(嘅)投訴而奪去他人欣賞藝術品的機會!同埋,投訴既(嘅)理據係咩呢?」

呢啲觀念錯撚晒,民意唔計多少,都值得聽取尊重

引用:
原帖由 〥迪比〥 於 2017-12-6 12:30 PM 發表
其實投訴人性格暫不清楚...
當佢係投訴人地掛羊頭賣狗肉果位何來女士咁款就得啦

港女真麻煩

引用:
原帖由 王者的殞落 於 2017-12-6 03:38 PM 發表

皇帝唔急太監急,紐約柏林倫敦graffiti畫到周街都係,係得香港人咁撚麻煩動不動就嘈唔岩規矩。
過馬路衝燈地下見到錢有得執個陣又唔見佢地話唔岩規矩
師兄, 判斷事物, 有分主觀及客觀
主觀判斷人人唔同, 口同鼻拗, 周街都係唔等同一定要人人接受,
但法例是客觀地存在,在公物上搞藝術,唔可以認為你搞得靚就可以接受, 咁我又去搞,但搞到一劈屎咁,係唔係只拆我既,而唔拆你搞既?

"過馬路衝燈地下見到錢有得執個陣又唔見佢地話唔岩規矩"....當然唔岩規矩, 過馬路衝燈會被罰錢, 周街執錢隨時乃野,咁快唔記得解款車跌錢單野?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]