• 瀏覽: 17,686
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 03:46 PM 發表
澳門行政長官崔世安今日(14日)發表2018年度施政報告,當中包括連續第11年派錢。澳門政府將於明年向每名澳門永久性居民

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171114/photo/bkn-20171114152108205-1114_00822_001_01 ...
澳門人口得個幾廿萬,香港差不多成千萬,點比?

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 03:53 PM 發表

咁你睇清楚先啦

澳門財政儲備總規模約為4671.6億澳門元。

香港於2017年6月底的外匯儲備資產為3,997億美元
首先唔係個個澳門人都有9千

第二香港的垃圾會已完單是港豬澳大橋司法複核加拉布己比原先造價多左千幾億啦,咁點計?用來派錢好唔好?

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 04:02 PM 發表

起條毛咩? 羅來派好過啦
當年起西鐵都好多賤民反對噃,今日唔知仲有冇面去搭呢!

乜都唔做,派晒啲錢就係好政府?

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 04:12 PM 發表

個問題系, 政府揸住d錢, 毫無作為
俾市民仲可以剌激消費
澳門有賭博收入,香港靠乜呢?派就易,但係邊搵啲錢返來填氹?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-11-14 04:16 PM 發表

Pk政府最叻語言偽術愚民自肥,所以狗官無個善終有原因。當年無人反西鐵,係起到南昌天不半地一半又貴無人撘先有人話大白象,人民力量迫政府加快起到尖東和有月票先多返人坐。講野講清楚d。
嗯,既然你咁清楚,當年是什麼政府?個狗官是唔是西人講篤?

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 04:14 PM 發表

香港都有港交所大賭場
哦,咁支持你星期日上街抗爭

引用:
原帖由 呢度多智將 於 2017-11-14 04:52 PM 發表

關咩事姐,馬交都無人吾認自己系中國人,又無漢奸,23條又立左,個個月派都無人詐型
師兄你咁講,黃屍會話澳門奶共架

引用:
原帖由 呢度多智將 於 2017-11-14 05:05 PM 發表

有錢派,我諗人地樂意奶
只可惜香港反對派為反而反,送錢上門都推埋

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-11-14 05:30 PM 發表

邊條PK? 捉佢地出黎....................................
飯國威,毛慢剩,屎忽全。。。etc逢中必反集團

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-11-14 05:31 PM 發表

例如
進口貨,貴香港一成

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-11-14 05:37 PM 發表

派糖可以舒解民困, 都唔知佢地反乜Q !
拚命拉布,等你啲利民措施通過唔到

主題標籤 #施政報告
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]