• 瀏覽: 17,676
  • 回覆: 249
  • 追帖: 1
+5
派錢極都冇用,只會令澳門更積弱腐化,澳門人更好逸惡勞

澳門人乖乖聽話咪有錢派囉,香港人多多事幹咪唔派囉

引用:
原帖由 金光大盜 於 2017-11-14 05:35 PM 發表
澳門政府幾千億儲備,每年又收賭稅收到手軟,水浸庫房..........殤港正苦D錢去哂邊度?
你去一次澳門就知點解人地剩咁多.....基本所有建設都係對外, 對內建設係冇乜(特別係對市民), 到今時今日公共交通都只有的士同巴士........

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-11-14 05:37 PM 發表

派糖可以舒解民困, 都唔知佢地反乜Q !
拚命拉布,等你啲利民措施通過唔到

引用:
原帖由 claudt 於 2017-11-14 05:38 PM 發表
9K你以為唔駛做? ..... 澳門有好多野好貴, 平野越黎越少

派左好多年喇喎,派夠味?香港乜刀無

引用:
原帖由 claudt 於 2017-11-14 05:38 PM 發表

我都想好逸惡勞

郭嘉麒議員會攞呢D錢掟返比佢,話佢收買人心。

引用:
原帖由 ekbb 於 2017-11-14 05:38 PM 發表

你去一次澳門就知點解人地剩咁多.....基本所有建設都係對外, 對內建設係冇乜(特別係對市民), 到今時今日公共交通都只有的士同巴士........
咁馬交地方咁細, 可以點發展呢?

公帑梗係用黎資坐打官司比律師費啦

你想收帛金

退稅好過派錢…

香港有萬億儲備, 按人頭每個香港人可以分15萬。

政府不派給市民, 用來益商家, 及定向分給某部分人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]