• 瀏覽: 10,194
  • 回覆: 126
  • 追帖: 2
quote]原帖由 小稀 於 2017-11-14 08:54 AM 發表
我信達爾文的進代論,

優勝劣敗,民主係一個好差的方法,睇香港就知,  [/quote]

民主選舉選唔到超級精英,
超級精英唔敢參選, 容咩易比班愚民批鬥.

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2017-11-14 09:38 AM 發表
西方崛起時亦無民主,二戰前大多數西方國家只有少數人有投票權,係由一班精英及權貴集團領導,因而快速發展,民主衰在讓社會一大班無遠見嘅人發聲,多黨制亦導致爭權奪利,政府無法運作
1.) 同意, 意大利政府已經無法運作.  
2.) 係德國選舉制度, 總理可以連任無數次.

引用:
原帖由 六七咖哩館 於 2017-11-14 10:31 AM 發表
“民主”根本就係由一班佔大多數嘅蠢人去領導一啲叻人嘅騙局 -- 十分認同
20 年前我唔認同,
20年後我認同因為睇到香港, 台灣壞反對民主派例子.

民主選舉,教育制度搞左好耐苦無良策 

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-11-14 01:33 PM 發表
自公元前1000年至現今的3000年歷史,西方文明領先中華文明只有200年,領先中國的時間不到5%,其餘95%的時間都是中國領先西方!

西方文明只是短暫的領先,並且中國現在已經追趕上西方文明了!

由現在至未來的30 ...
X2

中國唔會比西方崩潰的,西方係一個大市場及有好多資源,崩潰後嘅亂局對中國是不利的。

引用:
原帖由 moon10202005 於 2017-11-14 11:34 AM 發表
郭家自從改革開放,難道不是走向資本主義嗎?讓一部分人先富起來,,,這算是社會主義嗎?
1.)  中國國企至少成百幾間,  係走中國社會主義特色道路,
2.) 中國共產黨黨員數量最多, 全世界最大黨,
已經黨化全中國, 共產黨員約 8,900 萬, 共青團黨員 ( 18 - 28 歲) 約千萬,  
仲有預備黨員, 少年團.
3.) 香港反對派, 港獨派, 黨員百幾至幾百人, 就成日叫中國有成億共產黨結束一黨專政, 好難 ???

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2017-11-14 06:33 AM 發表
自從○八年國際金融危機爆發以來,美國為首的西方社會陷入經濟復甦乏力、政府治理力不從心的怪圈,巨額的政府財政救助支出更像是無底洞,只會造成債台高築、赤字高企,為新一輪的金融危機埋下禍端,可以說是自掘墳墓 ...
民咩主? 根本浪費時間, 香港系最好一個例子, 日日拉布

加拿大多倫多是共產主義,為何有民主選舉?

引用:
原帖由 catcloud 於 2017-11-14 06:31 PM 發表
加拿大多倫多是共產主義,為何有民主選舉?
美國人多謝民主選左個特朗普,英國人多謝民主選左個脫歐方案,加泰人多謝民主選左個獨立公投。
民主,多謝!多謝晒!

引用:
原帖由 tailo88 於 2017-11-14 05:28 PM 發表

民咩主? 根本浪費時間, 香港系最好一個例子, 日日拉布
拉布有狗糧

共產主意得個名,
能返回共產時代嗎?

你訓醒未呀?
呢條「黃絲」⋯⋯
陰公啦
偷街頭歌手打賞錢罪成 鳩嗚女聞判痛哭落淚
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171114/mobile/bkn-20171114160352877-1114_00822_001.html

辯方求情稱,被告自幼遭家暴,曾離家出走,現與父母關係疏離。她於中學階段,被診斷為中度弱智,冀法庭輕判。
引用:
原帖由 26chris 於 2017-11-14 07:32 AM 發表

法官笑藍絲低智白痴

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-11-14 07:51 PM 發表
你訓醒未呀?
呢條「黃絲」⋯⋯
陰公啦
偷街頭歌手打賞錢罪成 鳩嗚女聞判痛哭落淚
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171114/mobile/bkn-20171114160352877-1114_00822_001.html

辯方求情稱,被 ...
哈哈,秒殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]