• 瀏覽: 10,183
  • 回覆: 126
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2017-11-14 06:43 AM 發表
多得民主體制,黑社會古惑仔都可做議員。
多得一黨體制,勾結鄉黑社會都可做特首。
又咪一樣..............

引用:
原帖由 pimon 於 2017-11-14 09:54 AM 發表

呢個遊戲有可能係一班蠢貨淘汰一少撮精英,
亦有可能係一班只顧(眼光自能預估目前)眼前利益嘅群眾踢走目光放在未來嘅領袖,
就好似駕駛汽車……但手腳眼耳互相不協調、互相不配合,
結果架車只會越 ...
泛民里幾年系議會不斷拉布,阻礙發展,來緊議會補選,市民仲盲目一票投泛民,拿晒六席的話,香港真系玩L完。

引用:
原帖由 pimon 於 2017-11-14 10:05 AM 發表

就算有好嘅政策未必可以即時見效,
但係政策一有乜小問題,
在野反對派必傾盡全力大做文章作出針對性攻擊,
好政策……必然會走樣變調或提早夭折!
呢啲情況會不斷重複……重複……重複……!
台灣電力不足(煤礦已停產多時),用核電是唯一解決方法;但民進黨基於意識形態(民進黨靠環保組織形象起家),將已建好的核電廠封閉,置台灣經濟民生於不顧

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2017-11-14 11:45 AM 發表

台灣電力不足(煤礦已停產多時),用核電是唯一解決方法;但民進黨基於意識形態(民進黨靠環保組織形象起家),將已建好的核電廠封閉,置台灣經濟民生於不顧
台灣核四確係一個民主劣幣驅良幣實例,
台灣用愛發電呢個口號永遠成為歷史笑話!

民主阿婆1997年前對英國佬言聽計從,卑躬屈膝,從不講民主,1997後就日日忽然講民主,話民主係香港核心價值,係咪食錯藥!

係從政班pk,任何一種體制都唔好

民主係倒退!中國的強大,敵對者心寒。

唔好再叫埋啲過時口號,咩爭取民主自由喇,已經騙不了人了。

引用:
原帖由 hinfan 於 2017-11-14 10:19 AM 發表

26chris 真心佩服你。
原諒吓人啦。
人地生活艱難苦。
出多兩膠就一蚊。

自公元前1000年至現今的3000年歷史,西方文明領先中華文明只有200年,領先中國的時間不到5%,其餘95%的時間都是中國領先西方!

西方文明只是短暫的領先,並且中國現在已經追趕上西方文明了!

由現在至未來的3000年(即公元5000年),中國都會一直領先西方!

西方國家崩潰,本土泛民滅亡,港毒廢青自焚,可以睇到呢三樣野同時發生,真係人生一大快事!

小TV 擺明做美國喉舌, 開台頭幾日已經睇得出

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]