• 瀏覽: 49,533
  • 回覆: 750
  • 追帖: 3
+54
你唔識唱, 我教你唱
"不願"做奴隸的人們
引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2017-11-6 12:12 AM 發表

繼續做你嘅奴隸吧

快啲23條立法啦一野拉曬班港毒黃屍唔使煩

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 11:23 PM 發表

係咩,乜吳生有咁講過咩?不如請你引述吳生所講既原文

你認你係你奴隸咋,咪拉我落水,我可以東家唔打打西家架,再唔中意,我返我祖國食長糧又得
國歌歌詞係講抗日戰爭,中國人不做日本既奴隸,你讀多d書就知!

唔怪得,原來你係土皇帝,以為乜野咁把閉,原來只係靠祖傳財富,拿,你呢d就同無良資本家無乜分別,

專吸奴隸既血生存,其實本身廢物一樣!

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 09:36 PM 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
今天先知原來上面班人係愛共人士,咁清楚歷史
就係你地班25仔攪到香港要立角歌法

中共中央要多向西班牙中央學習啦. 

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 12:27 AM 發表

乜係吳生講架?笑死

哦,你話大陸人做中共奴隸喎!只不過奴隸主不同啫,大陸人咪一樣被你稱為奴隸?

乜重有人 ...
你係靠祖傳既土皇帝,的確唔係奴隸,仲衰過中共!

你係專吸奴隸血為生既吸血鬼、唔洗打工既社會寄生蟲,但仲廢過奴隸,得閒過無業遊民,無野做日日儍笑!

唔怪得你咁憎/害怕中共,唔係在香港,你既祖業都比中共充公,你而家都係一樣做奴隸咋!

請問國歌法邊條話要唱國歌?連基本資料都唔知就亂吠正是泛民嘅本性!

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 12:41 AM 發表

你又搞錯,我打緊政府工架!薪高糧準,假期又多,不知幾正

我都好為閣下呢d 「無產階級」可憐

你努力d為你既「奴隸 ...
我夠係打政府工啦,薪高糧準,假期又多,一樣自稱奴隸!

身為土皇帝仲要打工?,你都算土皇帝中最折墮果種!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-11-6 00:14 發表
你唔識唱, 我教你唱
"不願"做奴隸的人們

首歌係俾係呢班,奴隸獸唱嘅

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 09:36 PM 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
《義勇軍進行曲》首句歌詞
「起來!不願做奴隸的人們」
正正就是叫你地班XX富貴泛民唔好再跪地做外國9奴,要做返個人,顯是叫泛民「起來!不願做外國9奴的人們要挺直腰骨,做返個人,回頭是岸吧!中共祖先有遠見,叫我們中國子孫唱比泛民班99聽,唱到佢地懂得知錯先得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]