• 瀏覽: 49,471
  • 回覆: 750
  • 追帖: 3
+54
引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 10:11 PM 發表

連「愛國人士」(果d話佢支持中共政權既人)都親口承認大陸人係奴隸,重有乜好講啫

中共管治下,大陸人可以話係國家奴隸,但我欣賞大陸人為國家付出的血汗努力,

同樣,香港在資本制度下,香港人都是資本家的奴隸(即是樓奴),只係比大陸奴隸好少少咁啦!

你真係out 到出汁,你講果種豬狗係古埃及奴隸,我講緊現代社會既奴隸,香港人出名樓奴你知唔知!

都話笑得太多人會變儍架啦!

最後重申我撐中國強大,但不撐大陸人富裕!我愛國家,但唔太愛大陸人,唔該你分清楚!

起來,不願做民主奴隸的人們!

Like

引用:
原帖由 pimon 於 2017-11-5 10:28 PM 發表

低B到用三文治掟人嘅準監躉,
佢講嘅嘢有幾高質,
真係班監躉先懂欣賞?
原來係呢件敢扔唔敢認嘅垃圾等我仲諗吳係乜水,要咁標榜佢

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 11:12 PM 發表

嗱,我真係無屈「愛國人士」架,佢地真係認為大陸人的確係奴隸架!

所以吳生所講「一班甘願做奴隸嘅人,去逼人哋去唱不願做奴隸」咪全中囉!笑死:smil ...
吳生講不要做「日本人」的奴隸,要做就做「愛國的」奴隸,大陸人肯為國犧牲,你都吹唔漲!

其實你同我都係香港資本家既奴隸,我地都係奴隸,做生做死,有何出奇?

港獨黃絲中 吳文遠算撈到霉噹揼!

唔想被中共迫守法可以離開香港啦

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 09:36 PM 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
呢d咪民主腦殘囉!永遠活在文革思維冇進步,仲以為共產黨行共產思想

條仆街仲未入獄?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]