• 瀏覽: 56,901
  • 回覆: 334
  • 追帖: 7
九報,一睇標題就知

咁老賣左層樓住老人院咪唔使煩

引用:
原帖由 班納沒恨 於 2017-10-18 05:30 PM 發表
蘋果作新聞。。。景泰苑今年先賣。果阿嬸就60歲。  58買280萬都可過銀行的測試。。。勁
綠表有房委會擔保

得一個 60 歲老人家,真係唔應該買。

但有後生仔,就應該

你毒果繼續吹啦

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2017-10-18 05:58 PM 發表
你用下腦好唔好?政府新居屋及綠置居有政府全額擔保的,就算冇收入,的士佬,出現金糧,退休,破過產 (除破產中唔得) 都可以借9成5按揭的

師兄,果d係冇常識的5毛黎的,可苦同佢認真呢

引用:
原帖由 ala2005 於 2017/10/18 17:19 發表
首個綠置居項目新蒲崗景泰苑今年初推售時,吸引大批綠表公屋戶申請,最終超額認購18倍。有景泰苑業主為一圓置業夢,即使要孭起20多年房債,也甘願一世做樓奴;有業主原本計劃退休,但為了供樓,「依家幾十歲人 ...
成60歲仲要供樓, 香港呢個問題的確要諗辦法搞搞佢...當佢做到65歲(一般退休年齡), 都只係得番5年收入去供樓, 而且到60歲人工有跌無升...

女人平均壽命成90歲,未必要60歳咁早退休

平啦比佢,福利都要嘈,好似平租間舖比佢,都可以話:平比我做乜,又要我做生意

11萬首期每個月$9000都呻廢左d喎

60歳先做業主
仲要按揭?!

引用:
原帖由 fallintothesky 於 2017-10-18 06:48 PM 發表

成60歲仲要供樓, 香港呢個問題的確要諗辦法搞搞佢...當佢做到65歲(一般退休年齡), 都只係得番5年收入去供樓, 而且到60歲人工有跌無升...
呢個好似係業主問題
就算賣一百萬,佢唔夠錢一樣要番工

買左都係比個仔..不如趁六十, D樓賺左咁多即放左佢,執番3,4百萬印印腳,等死

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-10-18 05:19 PM 發表
首個綠置居項目新蒲崗景泰苑今年初推售時,吸引大批綠表公屋戶申請,最終超額認購18倍。有景泰苑業主為一圓置業夢,即使要孭起20多年房債,也甘願一世做樓奴;有業主原本計劃退休,但為了供樓,「依家幾十歲人 ...
又冇人叫你買樓, 依家要供樓又詐型, 又嫌果度交通唔方便 。 不過睇清楚是毒果新聞, 就知道係乜嘢事, (睇毒果新聞冇個好人)

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2017-10-18 06:45 PM 發表

師兄,果d係冇常識的5毛黎的,可苦同佢認真呢
咁你老豆老母咪都係黃毛?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]