• 瀏覽: 26,114
  • 回覆: 510
  • 追帖: 2
+19
行政長官林鄭月娥出席電台聯播施政答問節目,表示「斬釘截鐵」不會重新考慮全民退休保障。她表示,社...

真係聽到毛管動,話咩資源要俾最有需要的人,每個老人二千幾都話唔公平。

真係咁想慳錢幫市民,咁佢同張建宗一路食長糧一路拎首長人工係咪有需要呀?

真係咁為市民住屋就收返張建宗陳謬波間政府大屋,改間幾百劏房租市民住啦,佢地本身有大把屋唔洗霸住政府資源吧?
有心慳錢為民就整頓社福高層,禁止用公帑開年薪百萬職位,禁止出花紅啦。

根本就無心幫市民,撘500車回25蚊都當係大恩大德,一加價嘔突哂啦。

新聞來源連結:
https://thestandnews.com/politics/林鄭-斬釘截鐵不考慮全民退保/

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
非常好!唔駛養傑青之餘,仲要養佢哋父母

民主派嘅羅痣肛局長都反對喎

全民退休保障會令大612億人移民hk

好波自己未來自己來。向大食懶說不

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-12 07:00 PM 發表
行政長官林鄭月娥出席電台聯播施政答問節目,表示「斬釘截鐵」不會重新考慮全民退休保障。她表示,社...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/777-03_hnwtE_1200x630cropcenter.png

真係聽到毛管 ...
未係囉,飯民黃屍成日公義前公義後,早就應該將所有人工同捐款送晒比有需要既人啦?佢地真係令人好心寒。

我反對正苦家下推全民退保
我希望正苦喺卅年後我退休當日先推

引用:
原帖由 siupercy 於 2017-10-12 07:12 PM 發表

未係囉,飯民黃屍成日公義前公義後,早就應該將所有人工同捐款送晒比有需要既人啦?佢地真係令人好心寒。
魚旦粉都唔肯捐俾俾有需要嘅老千麗。

自食其力!!

「泛民」將稅率加到 45% ,最少每人要從交 30% 開始。
咁咪得囉
唔知「泛民」有無 GUTS
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-12 07:00 PM 發表

真係聽到毛管 ...

我是反對全民退保的!
我唔想養人地老逗老母!
更唔想子女養人地老逗老母!

你睇下支持全民退保長毛。李卓仁有無工作做?!根本佢地想香港學美國咁欠萬幾億倩咋。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]