• 瀏覽: 100,659
  • 回覆: 518
  • 追帖: 11
+2
引用:
原帖由 pugbb 於 2017-10-12 03:13 PM 發表

香港是投訴之都,顧客是否永遠也是對的?近日有荃灣到觀塘的居民巴士線,貼出霸氣通告,指將會因有多名乘客向運輸署投訴班次延誤而停辦 :「多謝各投訴乘客,令本公司能止蝕離場,而可另覓新的客戶。」運輸公 ...
自作孽不可活,離場算把啦,要俾香港人認識到乜野係叫做自作自受

停辦  > 少左車係放工時間出現 > 無咁塞車 > 乘客行返屋企 > 身體健康左 > 好事
其實乘客們用心良苦

引用:
原帖由 sman070707 於 2017-10-12 03:17 PM 發表
well done,唔好令班刁民以為乜都係老馮嘅
全完認同香港人係麻能煩架地球生物!!

「多謝各投訴乘客,令本公司能止蝕離場」
霸氣

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2017-10-12 03:47 PM 發表

但通常班投訴L 都唔係搭嗰班囉

好似反高鐵嗰班,佢地都唔上大6嘅
情況不同
反高鐵的人直頭不想高鐵存在;
而投訴村巴的人只是批評服務質素問題,而不是想村巴停駛。

引用:
原帖由 numan123 於 2017-10-12 03:28 PM 發表
d乜乜關注組隨時連村民都唔係,無乜影響
呢句真,好多關注組都係打手,搞搞震。

引用:
原帖由 bwah 於 2017-10-12 03:35 PM 發表
最好大學都停辦
應該拉,尤其搞港獨果 d

好多時小本經營,唔係比地產霸權玩死,而係比d客玩死!

引用:
原帖由 yeungph 於 2017-10-12 03:56 PM 發表
香港人依家個個要維權,少少唔like就投訴,個個起晒槓,high親都嘈。
事源係劉德華果廣告開始!!!!

香港人係咁難服侍架車, 又想方便, 又要嫌呢樣個樣, 投訴完最後都係自己受返

所以有些人總以為聲大夾悪,別人就得屈服。但有不懂看清現狀、分清莊閒;結果可能攪番自己! 人蠢無藥醫。

條路線又唔係特別賺錢唔憂無人做,玩到人地唔做,居民又少咗個選擇,係咪好happy先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]