• 瀏覽: 45,138
  • 回覆: 15
  • 追帖: 8
+11
可以一個月來回33次一定係港人啦。畀盡咪提$600,仲以為有幾大漏洞

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:07 PM 發表

咁用10張個人八達通又點計呢?
咁香港人係唔係連出入境自由都無先?佢一日鍾意上落10次係唔係要你管先?佢都要畀車費,你都可以咖。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:15 PM 發表

講得,水貨佬一定會對林鄭貢獻歌功頌德!
你都識講,水貨佬無犯法,香港人多謝林鄭都合理呀。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:28 PM 發表

睇反水貨果班同北區居民點回應...
畀佢哋揀囉,想自己過羅湖有補貼,定同水貨佬一齊無囉。

講真,以往港鐵所有優惠都唔會包過境、馬場、過機場。相信今次都係一樣。益唔到水貨佬。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 11:41 PM 發表

今日冇講,你估林鄭聽日夠唔夠膽出講呀?唔好意思,禽日所謂交通津貼,係唔包括羅湖同落馬洲線?你估班人會點問林鄭呀?係咪歧視移居深圳,落香港放工香港 ...
講咗係包過境線同機場。

樓主咁唔抵得有香港人可以攞多過$300補貼,其實你都可以日日搭機場快線,搭夠$16000狠賺佢$3000津貼

引用:
原帖由 SUN002 於 2017-10-11 11:54 PM 發表

個人八仔咪得囉
多出嘅行政費都唔止啦

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 11:56 PM 發表

唔係個個香港人都可以到$300補貼?好似你呢班水貨佬咪得囉...
有得攞你唔攞啫

引用:
原帖由 GoldenOcean 於 2017-10-12 12:01 AM 發表
強迫香港回歸後大部份政策都為偽香港人蝗蟲著想,強搶香港人辛苦幾十年嘅成果!
乜仲有大陸人可以日日走水貨咩?

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 11:59 PM 發表

咁你多謝林鄭啦!
我一個月都用唔到$400搭車,無補貼攞。
但都會多謝林鄭,因為真係幫到好多市民。

引用:
原帖由 泰利哥哥 於 2017-10-12 12:04 AM 發表
連遊客都有先至係最出奇。刺激埋香港旅遊業
個遊客搭多過$400車,又住超過一個月,抵畀啦。

引用:
原帖由 onepointpoint 於 2017-10-12 12:09 AM 發表

D 水客張一張八達通不停轉手

同一水貨客集團共享一堆八達通
水貨客係香港人
水貨客係香港人
水貨客係香港人

我支持你搭夠$16000攞$3000補貼咖

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-12 12:10 AM 發表

我都係差唔多$400搭車,又係無補貼!我不嬲都係支持林鄭,但係呢舖真係好大機會畀班反對派狂插...
你少擔心啦,反對派咩都插得一餐咖啦

你叫佢哋提出好嘅方案就難啫

引用:
原帖由 onepointpoint 於 2017-10-12 12:19 AM 發表

一個水貨客由上水去羅湖
跟著將張八達通交被另一水貨客由羅湖反上水

跟著不停循環,一日已可走幾十次
即係33個大陸人先賺到$300

一個大陸人賺L咗$9真係好L大個漏洞喎

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2017-10-12 01:16 AM 發表
港鐵時不時推出嘅特惠乘車日都唔包機場快線,東鐵線頭等,羅湖,落馬洲同馬場站。相信呢方面嘅津貼應該會有限制,只係施政報告無可能將細節講得咁詳盡啫!
新聞講咗機場快線,去羅湖,落馬洲係包嘅,話過境返工都應該有補貼。仲話已經預咗有人會用多過一張八達通攞多啲補貼。

都係三幾百,計咁多做咩?越多限制個行政成本咪越多。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]