• 瀏覽: 45,137
  • 回覆: 508
  • 追帖: 8
+11
引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:04 PM 發表

而家有好多港人日日上大陸返工,買,購物,即日來回...過境站不設補貼,實又嘈到拆天!
過境站只限一天來回共兩程啦咁

引用:
原帖由 z0000z000 於 2017-10-11 10:34 PM 發表
真正要撘車嘅人受惠唔到,我用都會票何來優惠?正式受惠三百大元原來係水貨客,個政府對佢地真係不薄。
人地搭1600!你呢

引用:
原帖由 SUN002 於 2017-10-11 11:02 PM 發表

如果每張不記名八仔計,係有機會水客一人持十張,每張啪千六...
方向報記者睇到,好多人都會睇到...睇林鄭點拆呢個炸彈?

但你每24小時內過關第2次會比人抽出黎查,水客仲可以每日走多轉

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:53 PM 發表

你可能唔知乜叫做螞蟻搬家?水貨佬皮費就預,而家政府打本(25%)畀水貨佬做生意,你話班反對派會點睇?
iphone都炒唔起搬乜家?!

引用:
原帖由 snooboy 於 2017-10-11 10:22 PM 發表
攞哂都係300蚊,點樣益哂水貨客?

買多幾張八仔,每張回$300

你可以做帶I phone 上去放架

引用:
原帖由 led_dada 於 2017-10-11 11:05 PM 發表
其實好易解決
叫晒所有人申請個人八達通或者信用卡自動增值用戶就可以
個計劃只係俾用個人或信用卡八達通使用者
Exactly

引用:
原帖由 SUN002 於 2017-10-11 11:07 PM 發表

過境站只限一天來回共兩程啦咁
係按月計(30日內),一到1600元就換卡,實食梗!

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 10:04 PM 發表

而家有好多港人日日上大陸返工,買,購物,即日來回...過境站不設補貼,實又嘈到拆天!
日日上大陸返工就好少見,日日大陸落香港返工就大把人

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-10-11 11:13 PM 發表

係按月計(30日內),一到1600元就換卡,實食梗!
你自在必得咁款

多撘多回贈有咩問題?
水貨客唔係打工仔咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]