• 瀏覽: 78,246
  • 回覆: 282
  • 追帖: 4
+12
引用:
原帖由 紫米露SWEETIE* 於 2017-10-11 12:07 PM 發表

只拎D比自己好既來比較, 咁一定覺得自己有不足既啦, 若果覺得有不足就要抗爭就要暴力反對, 真正搞死自己城市既又係邊個?
而且你回應緊果個人係講緊「生於亂世」呢個topic, 亂世是什麼程度? 事實真係差過香港現況 ...
你望下你自己住緊層樓幾多平方呎先啦
你唔好同我講以前一家六口住一間板間房,依家一個人住一間劏房咁樣叫進步咁樣唔係亂世呀

淨係係香港你做正行要識得當偏撈已經係亂世既一種特徵啦

引用:
原帖由 白眉道人 於 2017-10-11 12:05 PM 發表

依家唔係要比較邊個地方宜居。。。係駁斥黃絲“生於亂世”呢句說話有幾白痴。。。。亂世跟民主制度沒有太大!關係。。。。坦白講。。論治安。。。。香港響全世界算唔錯。。。比好多民主國家都好。。。美國每日槍 ...
係香港呢,俾人一槍打死都係一種福氣黎

引用:
原帖由 插旗2 於 2017-10-11 01:11 PM 發表
文革時紅衛兵(即現時的五毛&藍屍)殺人手段比標題中更殘忍和恐怖得多。
宜家香港係文革?紅衛兵係邊度?

痴線

落後國家。

無恥

好慘

引用:
原帖由 louishuen 於 2017-10-11 01:18 PM 發表

你望下你自己住緊層樓幾多平方呎先啦
你唔好同我講以前一家六口住一間板間房,依家一個人住一間劏房咁樣叫進步咁樣唔係亂世呀

淨係係香港你做正行要識得當偏撈已經係亂世既一種特徵啦
住劏房就係亂世?哦!明白.................

對唔住,我真係忍唔住笑

發神經!!

畜牲國度,人獸不分

提示: 違規內容已被屏蔽
前英國殖民地

引用:
原帖由 tinnit 於 2017-10-11 09:46 AM 發表
野蠻人行為 令人髮指!
應該係回教教條。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]