• 瀏覽: 41,656
  • 回覆: 268
  • 追帖: 5
+13
引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2017-10-11 08:05 AM 發表

鑑古可知今,這些深奧的道理你會知道嗎?
知道又如何?請問聲佢做過什麽對中華民族有貢獻嘅實事?舉D例聽下?

癲狗發瘟發狗癲
長毛鳩噏鳩毛長
叫雞學民學雞叫
九西議員議西九

比你識歷史有如何?你仲係立法會議員咩?收皮啦垃圾

你內戰輸了

引用:
原帖由 超靚仔17 於 2017-10-11 03:45 AM 發表

今天是雙十節, 北京叫做辛亥革命一百零六周年; 對前國民黨員黃毓民來說, 自然是中華民國國慶一百零六周年。 他和謝義方在節目中大談國民黨如 ...
做哂準備先講,有哂準備同人鬥,真係仆街,唔知以為好勁

引用:
原帖由 超靚仔17 於 2017-10-11 03:45 AM 發表

今天是雙十節, 北京叫做辛亥革命一百零六周年; 對前國民黨員黃毓民來說, 自然是中華民國國慶一百零六周年。 他和謝義方在節目中大談國民黨如 ...
VG

黃是國民黨嗎?國共內戰現在沒有停戰喔,內戰沒有簽訂任何停戰協議,實際上還是交戰狀態,只是暫停了。
70年代金門炮戰都打死了好多國民黨士兵。
等於說,現在大陸政權隨時可以繼續攻擊中華民國這個流亡政府,繼續內戰而不用再宣戰。往小的去引申,共產黨特工在目前戰爭中殺掉一個國民黨人員,也是很正常的

讀得書多也可以很無恥, 例如毛澤東!!!

顛狗扮代表
想做中史王
真正目的是拉票

https://www.youtube.com/watch?v=CXvoWXPU9BE

芒果佬都算是政壇傳奇。

自稱專家,一切已過去

引用:

顛狗,乜大物大咁又點!

不講國民黨治下普通中國人過的是什麼日子,只提共產黨的壞,死抱一個被中國人淘汰的政權。說共產黨挑起內戰,被清黨,被追著兩萬五千裡長征的是誰?

引用:
原帖由 wsp 於 2017-10-11 07:46 AM 發表
佢一直都識歷史
做咗咁耐議員
佢用佢嘅歷史知識將香港帶咗去愈來愈亂嘅方向
我地需要讖得將引領香港穩定發展嘅議員
唔係識歷史嘅議員!
想知史很難嗎?多讀幾本書不就行了,再不濟,上網找。黃XX這種先站定立場看問題,讀再多史也是白費。真正研究歷史的學者不會像這個傻逼一樣天天出來噴糞,做學問要花時間,哪有時間出來嘴砲,看幾本史書就當自己是專家?

引用:

好多錯字😫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]