• 瀏覽: 16,244
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
美國周三(6日)要求聯合國安理會,對北韓實施石油禁運以及凍結其領袖金正恩的資產,回應北韓周日(3日)進行第6次兼最強力的核試。

討論美國選項:

1. 全面開戰 - 估計日韓百萬人死亡

2. 有限度開戰 - 北韓早已表明只有全面戰爭

3. 日韓核武化 - 瘋了

4. 常規軍事施壓 - 示弱

5. 禁運石油 - 俄羅斯動用否決權吧

6. 經濟制裁 - 沒用

7. 其他

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 ) 參與人數 100

1. 1. 全面開戰

50 (40.65%)

2. 2. 有限度開戰

5 (4.07%)

3. 3. 日韓核武化

5 (4.07%)

4. 4. 常規軍事施壓

5 (4.07%)

5. 5. 禁運石油

27 (21.95%)

6. 6. 經濟制裁

20 (16.26%)

7. 7. 其他

11 (8.94%)

開波打日韓一定係輸家!

越是制裁只會變本加厲,不如你美國佬好聲好氣同肥金傾下,不想示弱又不敢打呢個是中俄兩國最希望的,畢竟中俄講就一套做就另外一套

引用:
原帖由 神州一劍 於 2017-9-4 10:34 AM 發表

出售邊種武器,可以抵抗核爆
只是核試。。。都係商機, 週邊產品,軍用, 公用設施,家庭用。

咪又係繼續輿論壓力

引用:
原帖由 caihk 於 2017-9-4 10:32 AM 發表
好多分析都忽略咗

朝鮮有數以千噸化武

即係殺佢親大佬個啲神經毒氣

所以呢場仗多數係骯髒戰爭
其實化武不是好有效率的武器,如風向唔啱,會吹散,甚至吹返轉頭。

引用:
原帖由 信一1219 於 2017-9-4 11:29 AM 發表
越是制裁只會變本加厲,不如你美國佬好聲好氣同肥金傾下,不想示弱又不敢打呢個是中俄兩國最希望的,畢竟中俄講就一套做就另外一套
點解雙方一直唔上談判桌? 因為雙方都不願意用「核心利益」作為談判條件

美國要北韓廢核,北韓要美軍退出東北亞

真是打仗,整個朝鮮族(南北)都會滅絕一半人,坦白講 班死仆街鬼佬會相當高興, 可以長期殖民

引用:
原帖由 信一1219 於 2017-9-4 11:29 AM 發表
仲傾咩?美國選擇只有打同接受北朝有核。

金仔根本吾放中國係眼內.....

人地金仔窮光蛋—個!美國+全世界經濟區包括香港都輸!

鬥賤,點及得獨裁共國

美國唔會直接打朝鮮呢啲燶西

根本毫無著數

只係想東亞地區混亂

乘機推進重返亞洲戰略

順便接多啲軍火生意

如果中國唔想見到四圍都係薩德

就應該廢咗肥仔恩

扶值新政權同時迫佢地簽核不擴散條約

卡特菲入了老美騙局, 金仔怎會再信!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]