• 瀏覽: 16,256
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
美國周三(6日)要求聯合國安理會,對北韓實施石油禁運以及凍結其領袖金正恩的資產,回應北韓周日(3日)進行第6次兼最強力的核試。

討論美國選項:

1. 全面開戰 - 估計日韓百萬人死亡

2. 有限度開戰 - 北韓早已表明只有全面戰爭

3. 日韓核武化 - 瘋了

4. 常規軍事施壓 - 示弱

5. 禁運石油 - 俄羅斯動用否決權吧

6. 經濟制裁 - 沒用

7. 其他

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 ) 參與人數 100

1. 1. 全面開戰

50 (40.65%)

2. 2. 有限度開戰

5 (4.07%)

3. 3. 日韓核武化

5 (4.07%)

4. 4. 常規軍事施壓

5 (4.07%)

5. 5. 禁運石油

27 (21.95%)

6. 6. 經濟制裁

20 (16.26%)

7. 7. 其他

11 (8.94%)

開戰最大罪人
特朗普
以為大L晒咩
想點就點,周圍挑火頭
叫雞玩3P 就叻
真係豬一般領袖

肥恩咁多錢測試?殺得仲末裝到,肥恩仲要繼續測試做戲

好多分析都忽略咗

朝鮮有數以千噸化武

即係殺佢親大佬個啲神經毒氣

所以呢場仗多數係骯髒戰爭

引用:
原帖由 hermanherman 於 2017-9-4 09:04 AM 發表
美國會向日韓加多推銷武器,防禦安全用品。
出售邊種武器,可以抵抗核爆

引用:
原帖由 威老利 於 2017-9-4 03:26 AM 發表

使用核武過後,還打什麽地面戰?就算裝備最精良的美軍,擁有的防核生化裝備數量都很少,士兵穿上那些裝備也不能長時間作戰,每隔幾小時就要脫下來休息,而且穿上那些裝備之後只能攜帶很少彈藥,遇到爆炸物 ...
下下都核武 ... ...

引用:
原帖由 caihk 於 2017-9-4 10:20 AM 發表
如果美國唔還拖
叫亞洲班細既
點認佢做大佬
以後仲有人交保護費 ?
"開拖" 都未, 講 "還拖"?

老美之所以做得成 "大佬",
係因為日韓國內O既 "權鬥" ...
日韓一向都好聽教聽話,
政治同軍事都充滿老美影子,   
老美O既亞洲O既影響力,
唔會因為 "開拖" 而可以加大...

呢單野好明顯北韓先贏一仗,拋柒左侵仔。

侵仔又要面又冇錢,想打但國會又唔會同你癲,想縮又搵唔到位落台。

唯有擺姿態繼續口水戰,除非金仔射導彈攻擊美國本土,或射落日韓境內,否則老美根本唔會做野。

大膽講句,就算北韓依家越境槍殺幾個南韓士兵,最終都得換來一句“呼籲雙方克制”而已。

全球最恐怖國家,是美國,只要美日滅亡,天下太平

引用:
原帖由 starr 於 2017-9-3 07:01 PM 發表
討論美國選項:

1. 全面開戰 - 估計日韓百萬人死亡

2. 有限度開戰 - 北韓早已表明只有全面戰爭

3. 日韓核武化 - 中俄反對有效?

4. 常規軍事施壓 - 示弱?

5. 禁運石油 - 我選這個

6. 經濟制 ...
戰爭等於燒銀紙,就像日本上次比北韓射飛彈過去,日本都無晒符,你就知日本一開戰就會經濟受到嚴重打擊,日本除非唔打,一打就係中國,因為中國係日本一個恥辱。美國一樣,祗懂用貿易來威脅中國,要中國幫佢攪掂北韓,除非北韓射到美國,唔係特朗普都唔想動武,特朗普是狂人,但金正恩卻是比他更癲!

其實好明白北韓,
如果佢冇威力強大武器,
美國一早老屈佢有,
跟手滅佢國,

伊拉克就係冇大殺傷力武器,先比老美屈

根本是美國鬼計,有借口要日本及南韓常常買自己之軍火做演習大賺一筆,日本及南韓人真蠢,美國同北韓在扯貓尾!

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-9-3 07:03 PM 發表
點解沒有美國陣亡選項 ?
因為美國人最怕死,要打都是要別人打,自己在後方壓陣。

引用:
原帖由 poi少 於 2017-9-4 08:34 AM 發表
南韓內外不是人,這就是做美國狗的下場……
咎由自取,怨不得人。

引用:
原帖由 kimchau 於 2017-9-4 10:57 AM 發表
全球最恐怖國家,是美國,只要美日滅亡,天下太平
美國有一個獨有O既問題,
就係美金成為左世界貨幣,
看似係一種極大優勢,
有經濟學家分析,

話呢個體系必須要對其他國家產生貿易逆差來維持...
其實呢個體系令佢喺上個世紀借大左好多... 又不能阻止...

美國其實一直都係騎虎難下,
國內政治權鬥又係一堆消費,
呢個大佬其實都真係唔易做...
所以做出咁多違背良心O既邪惡行為.
有時覺得, 壞人自己都未必真係想做壞人.

北韓核爆震懾美國,美國唔敢打就小輸,開打就大輸 中國隔岸執死雞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]