• 瀏覽: 32,518
  • 回覆: 301
  • 追帖: 1
+4
無L端端比人整花部車,仲要比網上班聖人屌話自己部車咁舊又垃圾又乜又剩,仲要比班聖人叫自己拎幾千蚊整車,網上道德撚真係好on9,部車舊關你地L事咩,邊個做錯邊個就要賠償根本好合理既事,如果係街我覺得條友好柒係咪可以打佢一巴?跟住話,反正你都咁柒啦,早啲死左佢啦

祝個含家產司機日日有人陪錢比佢,,,帛金!

同佢解釋的Fd都不是什麼好人!

報警由法庭判最好。

垃圾舊車.

引用:
原帖由 duckducklun 於 2017-8-13 10:14 AM 發表
無L端端比人整花部車,仲要比網上班聖人屌話自己部車咁舊又垃圾又乜又剩,仲要比班聖人叫自己拎幾千蚊整車,網上道德撚真係好on9,部車舊關你地L事咩,邊個做錯邊個就要賠償根本好合理既事,如果係街我覺得條友好柒係 ...
呢個世界就係你的PK

呢個post咁多正義之士
冇一個話肯幫呀婆賠

其實我認為車主咁做冇錯
錯就錯在(人物)

引用:
原帖由 沉默的等待 於 2017-8-13 10:16 AM 發表

呢個世界就係你的PK
快d幫呀婆比錢啦,仲講!?

-老有特權可以亂衝亂撞
-推車執紙皮一定無錢
-爭取應有賠償等同大奸大惡

睇完評論,我重以為係車主撞花阿婆推車

開車牌啦

引用:
原帖由 123chung 於 2017-8-12 11:46 PM 發表
有人揸車只為代步,有人則視車如命。昨晚(11日)一名愛車男在尖沙咀加連威老道駕車時,坐駕剛巧被一名推紙皮車的婆婆不小心碰

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170812/photo/bkn-20170812162949352-0812_0082 ...
其實冇話事主唔啱,不過話係冇同理心,明白事主會有損失,但係冇理由要佢阿婆賠錢,我都試過比手推車整花架車,我都冇追究

唔係人受傷,賠少少就算啦

引用:
原帖由 chriswcw 於 2017-8-13 10:29 AM 發表

其實冇話事主唔啱,不過話係冇同理心,明白事主會有損失,但係冇理由要佢阿婆賠錢,我都試過比手推車整花架車,我都冇追究
呢啲係你大方, 唔好將自己標準加落人哋身上

唔通你有朋友唔介意戴綠帽,你又要唔介意戴綠帽咩?
你朋友唔介意係你朋友嘅事,同你又有咩關係呢?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-8-12 11:57 PM 發表
無論架車幾錢, 網民都唔洗阿婆賠啦.
平車都唔賠, 唔通high花法拉利會賠咩.
D友,傻架!—定要賠

香港太多所謂道德撚

果位女士真好人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]