• 瀏覽: 23,135
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+3
佢哋玩魔術變走自己, 但變唔番返來.

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2017-8-12 10:52 PM 發表
傳:喪生男女操普通話,現場有燒至變形釘書機
真相

RlP

RIP

大家唔好再玩呢啲野,rip

奇怪!冇人追究業主責任,我租酒店公寓,若然火災,酒店公寓經營者應該賠償,唔只賠償還要負責任。

但香港做業主就爽咯,租金一定要交足,住在屋裡面有意外自己承受,死亡就是唔好彩,不關收租佬事,更不關業主事!

香港政府保障私有產權,而且保證業主不受刑事檢控,若有火災,仲可以要求政府追查租客是否用途不當,不是全力追究業主責任,所以好L多業主劏細岀租囉。

原來業主只要有工廈岀租,不需要負責物業本身安全,只需要負責收租,現在居然政府話劏房合法化,自然工廈越劏越細啦!

AV仁,你老銘想話:呢三條友想變個魔術俾劉霞睇,點知被強力部門知道後就地正法。。結論一地兩檢行唔通

呢度個L個腦殘!淨識講rip和自己抵鳩死,冇人會追究業主責任,岀租前唔通業主冇查證租客背景?

工作室應該有完善防火設備,工作室不應該住人,這是小學鷄常識,所以呢度個L個白痴低能,愧對死者父母親!

引用:
原帖由 沙字O拉莫C 於 2017-8-13 11:22 AM 發表
AV仁,你老銘想話:呢三條友想變個魔術俾劉霞睇,點知被強力部門知道後就地正法。。結論一地兩檢行唔通
痴L綫!火災關政治乜事呀?

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-8-13 11:23 AM 發表

痴L綫!火災關政治乜事呀?
tony,係我我痴線,隔離啲新聞笑到我痴左線

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-8-12 11:40 PM 發表
改變工廈用途,一個單位1萬呎分橺17個單位,令工廈變得更加難走火,結果3人死於濃煙裡。
50人聚街頭聲援工廈劏房戶

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2017-8-12 10:52 PM 發表
傳:喪生男女操普通話,現場有燒至變形釘書機

傳:三人皆內地身份
  當中一人持有香港有效駕駛執照(中港牌)
  另一人內地專門從事釘書機批發行業,內地設有釘書機生產線

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]