• 瀏覽: 163,122
  • 回覆: 15
  • 追帖: 4
+106
一個弱智硬係以為自己係良心, 企圖代表人地, 咁咪仆街law.

拿. 知唔知毛澤東爭取民主有乜成果? 中華民國立法院一開始係全委任, 共產黨爭取下, 1946 47 年制憲時改為普選.
咁已經勁過九成所謂既民主戰士.

當年共產黨憑乜野? 憑叫口號呀? 咪傻啦.

我只想討論一樣:

樓主放棄或迴避反駁其他人的論點, 必須明文認輸, 然後才可轉移話題.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-18 11:17 PM 發表
[ wilsonkf

你指出樓上哪一樓放棄或迴避反駁其他人的論點
你無法跟進其他網友之反駁時, 視同放棄.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-18 11:24 PM 發表

。指出樓上哪一樓!
2. 囘歸主題:中國共產黨也追求民主。你同不同意?
點解要我指出那一樓. 而唔係你先認同呢個原則. 你大晒呀. 係度搞個投票睇下點.

1. 當你放棄反駁其他人論點, 必須明文認輸, 先可以轉移話題. 或者, 你可以選擇潛水.

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-7-18 11:27 PM 發表

其實有很多網友都問咗佢好多問題,有很多問題佢都無回答,而最好笑係佢又成日問人問題。
不過咁,根本唔會有人得閒去揾番所有網友問他的問題,更唔會有人會浪費時間去睇佢有邊啲無回答。
只要佢轉移話題. 一於全世界一齊copy and paste 果一句去回佢.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-18 11:30 PM 發表
wilsonkf

政治討論是嚴肅的。你要吹水,點擊:營造一個暢所欲言嘅論壇

2. 你選擇一樓任何一個議題,發表意見。
1. 當你放棄反駁其他人論點, 必須明文認輸, 先可以轉移話題. 或者, 你可以選擇潛水.
你必須認同呢個基礎, 討論先可以繼續進行.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-18 11:40 PM 發表

最後一次問你:
你是否追求民主的人?

請你逐層樓搵返被你迴避既論點. 答晒, 然後先好再叫人地答問題.
PS 唔好問人地係幾樓. 自己搵, 呢個係你既責任.

下次應該講下 "論假黃絲扮弱智之妙用"
"論真黃絲但真弱智, 假黃絲扮弱智, 邊個作用大?"

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-18 11:48 PM 發表
[quote]原帖由 wilsonkf

在剛剛過去的幾個留言,我問了你三次有關“追求民主”的問題,你都逃避了。用你的邏輯,你輸了。你可以退隱歸田了。
2.還有,你要別人護航,不要找樓上這位仁兄。

我先問, 請你先答. 唔好當人地無問過.

引用:
原帖由 JOE1136 於 2017-7-18 11:48 PM 發表

樓主冇乜墨水,師兄唔好同佢一般見識!
copy and paste 係比面佢.

以其人之道還治其人之身.

當樓主借 D 2 想轉移話題
直接copy and paste 下面呢句送比佢就得:

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-19 12:00 AM 發表

樓上那位網友Wilson提議,誰逃避問題就退隱。
我最後一次問你,你追求民主自由嗎?【這位Wilson已經認輸,不敢回答】

你為何迴避誰先誰後既問題? 我先提出, 你先答, 好應該呀。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-7-19 12:11 AM 發表

朋友,這是政治版,不是中文研究版。
套用你的inersubjective 理論,民主 一詞已經普及化了。
2.既然你來到,你對粗鄙的“扑街”一詞 如何看?

其實, 主要唔係對民主派抨擊, 而係對樓主你既抨擊.
如果樓主你係反對民主, 咁所有回你既人都會"支持"民主.
好簡單既道理.

係人既問題, 唔該, 唔好成日自我膨漲代表民主.

其實樓主搞黎搞去, 都係拾人牙慧. 拾人牙慧無乜所謂, 問題在自己根本無法深入理解, 亦無法辨別是非.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]