• 瀏覽: 790,785
  • 回覆: 12
  • 追帖: 386
+97
正,有嘢追

引用:
原帖由 kallan 於 2017-7-14 12:42 AM 發表

國家內部事情怎會說成給劉出國變漂亮呢?反而給劉出國是屈服於西方國家?
一個罪犯患病,國家給予醫生醫療,這是一種負責任的做法,但將一個本來是犯人同時又患重病送出去反而是不正常,上文我已經講過,如果早 ...
正是

引用:
原帖由 kallan 於 2017-7-15 02:40 AM 發表

其實整個學生運動如果說沒有外國勢力介入,這是錯誤的,不過要從那一個角度去看,那個時候是某些部份官員是有某種意識,即是我們常說的內部鬥爭,而這些官員便起到一定動員的能力,要知道在那個時代一般學生有多 ...
正是,精彩,道理原因及事實,難聽D講,唔係共產黨打贏,都唔會有今日香港。
唔係有鄧小平,國家絕非今天中國,

引用:
原帖由 kallan 於 2017-7-15 03:45 AM 發表

開心到訓唔著!
中印其實真係會唔會打?

引用:
原帖由 kallan 於 2017-7-15 03:53 AM 發表

所以我的角度是從64後,鄧小平行的這一步棋子真的很正!
而且美國間接推倒了蘇聯,給了美國以為一統地球的霸權,給果一直走下去,美國變成獨孤求敗,結果就出現小布殊的錯誤、金融危機,將本來瓦解蘇聯的果實消 ...
大海航行靠舵手,方向目標正確,如要往北走去北京,如果你黃南方走,永遠都唔到,只不過往北走係搭飛機搭火車揸車定行路去北京,始終方向無錯。
一個10幾億人口國家, 1000個人食一隻豬,每日要幾多隻豬去養活,養活10幾億人係一個負擔,同時係一個大市場,充滿勞動力,亦要資源去為飽勞動力。
某啲西方國家還保留君主,係咩心態?
法國大革命、工業革命、南北戰爭,究竟人民生活係點樣,所有野都係必經階段,只結果有異而已。
萬物歸宗,一個組織國家要發展網上,必定有一小撮精英型一個組織國家要發展網上,必定有一小撮精英領導尋賢生存𨍭承,難聽D講,你在特殊學校舉行民主選舉,叫佢哋選一個人去領導,會佢哋會唔選一個精英出來。
融入、平衡、我仲有你你中有我,最怕就係陰啲陰啲仲未識醒覺

國家西藏山地旅開始軍演!

孫政才被免?

引用:
原帖由 Psyco 於 2017-7-17 12:31 PM 發表

行兩黨制? 中共行緊喇,左手太子黨,右手共青團 (可能仲可要加多個選擇,上海幫),跟美國財閥集團操縱共和黨及民主黨好玩哂美國白宮及國會,中共近9000萬黨員都有推舉機制 (特別係共青團一脈更重視層層票選進升, ...
Psyco 堅正!

其實請問各位,印度為何選擇此時期去搞事?點解要等奧巴馬卸任,其實時間時段日期有冇關係

引用:
原帖由 普陀山 於 2017-7-29 10:47 PM 發表
啲已完,傳媒,環保,假發,公民D,教會,教聯全部都是黑金。個人收佣就犯法。佢地黑金就合法?正仆街
Yes

請問,今次緬甸羅圈亞人有冇關連?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-9-18 09:55 PM 發表

羅興亞難民問題,才只是個開始。

昂山完全無意理會國際“譴責”,這說明,有人需要羅興亞的亂,才好做事。所謂“把水攪渾好上下其手”,這難道不是美國一貫的做事手法嗎?

基本上,這個羅興亞問題,就是美 ...
謝謝

引用:
原帖由 kallan 於 2017-11-1 10:21 AM 發表

其實我是非常認真的回應你,你所講的民主所謂制衡其實就是糖衣包裝的產品,我唔知你真明定假明,但回應你是給其他網友一齊分享和討論。
我講的是強者全拿,是講大實話,不過就很難聽,自己上進而還是比別人差, ...
正正是我心中的思想,我是貫徹同行這一套

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]