• 瀏覽: 77,352
  • 回覆: 473
  • 追帖: 58
+36
引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-6-25 01:02 PM 發表
再看看時間點,佔中發生於2014年9月底,另一件大事便是2015年3月跟一帶一路配套的亞投行正式成立。
試想想佔中79日中如果發生嚴重衝突,第二天某報的頭條必是“血腥屠城,天地不容”。那麼英國等國家還能加入亞投行嗎 ...
以我所知警方處理大型示威唔會帶鎗,防止被搶鎗/走火/忍唔住開鎗。

引用:
原帖由 G36 於 2017-6-25 04:54 PM 發表

以我所知警方處理大型示威唔會帶鎗,防止被搶鎗/走火/忍唔住開鎗。
咁既考慮都幾合理

中國再咁樣增長落去,美國遲早變阿二,美元地位一定不保。
只有搞亂中國,先可以令到中國經濟崩潰。
明眼人都知係發生緊乜嘢事。
引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-25 11:24 AM 發表
在第二個論壇同人討論, 當年佔中係由美國在背後推動. 對方不信, 所以揾左一推證據比佢睇. 諗諗下不妨直頭開個帖, 收集一下, 方便日後討論之用. 下面會貼番揾到的料. 大家有咩好LINK, 都不妨在後面貼一貼 ...

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-25 11:24 AM 發表
在第二個論壇同人討論, 當年佔中係由美國在背後推動. 對方不信, 所以揾左一推證據比佢睇. 諗諗下不妨直頭開個帖, 收集一下, 方便日後討論之用. 下面會貼番揾到的料. 大家有咩好LINK, 都不妨在後面貼一貼 ...
美國佬都搞到而家香港好亂 再係咁搞落去真係畀佢搞到分裂 美國佬又玩到香港好多資產泡沫 遲啲肯定搞到好多銀主盤掉出嚟 到時大打父蔭後生仔破產……

引用:
原帖由 G36 於 2017-6-25 02:54 PM 發表

長見識。那時我便認為,有人死,老共輸;無人死,美國輸;不輪生死,香港都輸。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-6-25 05:12 PM 發表

長見識。那時我便認為,有人死,老共輸;無人死,美國輸;不輪生死,香港都輸。
不客氣,事後我咁睇
對老共來說,香港佔中係同西方經濟正面競爭其中一次考試,
無論成功與失敗都香港無得話唔考,
anyway,老共嬴左&香港pass左,最後香港都係只交考試費而已。

呢啲嘢一早就知啦!係嗰班實頭皮死都唔信姐!

示威騒亂開槍好易打錯人, 平時拎把刀仔出黎凶人警察都會搵槍指, 示威時反而唔會. 咁有槍無得用不如唔帶, 比人搶Q 左點算. 帶多個頭盔仲好啦.

舊年新年旺角開槍單野, 開槍個警察根本唔係防暴警察, 趕時間無準備下到場增援又比人圍, 只能用槍.

即係六四果時解放軍話人有人燒軍車搶武器佢地先開槍, 但係周圍都係人, 燒軍車果個唔知有無事, 圍觀既人肯定死左唔少, 唔入解放軍數入邊個數? 仲有解放軍開坦克同裝甲車入城, 根本無用, 裝甲車好似比人搶左架, 撞死左幾個解放軍. 還不如帶多D 催淚彈水炮車實際.

唔係希拉里上場!加州都話要獨立啦

還記得加洲不是美國人

引用:
原帖由 ATA6038 於 2017-6-25 06:20 PM 發表
唔係希拉里上場!加州都話要獨立啦

還記得加洲不是美國人
點唔係美國人. 回歸墨西哥?

太長...

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-6-25 06:24 PM 發表

點唔係美國人. 回歸墨西哥?
加州人覺得自由就人一等,特朗普上場咪要攪獨立囉咁快唔記得

睇下先啦
https://youtu.be/ooLiTIrDtas

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-6-25 12:34 PM 發表
Google "佔中,美國,承認”,還可找到這位顧問被訪問的影片
美國前高官、現任國防部顧問白邦瑞(Michael Pillsbury)兩年前接受訪問的短片,白邦瑞親口承認美國政府當年有份介入“占中”行動,又指 ...
冇錯一手推動民主另一手反恐就可以橫行全世界 !  

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-25 11:25 AM 發表
美國佬負責利用 "輸出民主" 來影響其他國家, 以達致美國利益的其中的主要組織係NED, 以及其下的NDI.

NDI的官網自己都認左, 早到去1997年, NDI已在香港活躍. 點解係1997? 唔通1997前香港好民主, 唔洗NDI? 明白美國 ...
呢條鬼婆個樣又幾似記協肥婆蘭 !  

除左被冼腦的黃𢇃和班大學生,大部份市民都知係美狗叫飯民、漢奸攪鬼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]