• 瀏覽: 77,408
  • 回覆: 473
  • 追帖: 58
+36
引用:
原帖由 Max_lee 於 2017-6-25 03:43 PM 發表

咁既考慮都幾合理
防止偽𣄃行動

好快被刪帖、這裡也是黃色

引用:
原帖由 x747x 於 2017-6-26 01:31 AM 發表
多謝樓主認真收集,已收藏此帖!

不過,即使佔中係美國「主辦」,佔中市民都可以話:美國幫我地實現「民主」,所以無錯!

但問題係,「民主」有佢嘅缺點,而且事實上美國只係兩黨專政,英國亦唔係真正民主﹙ ...
其實世間上根本就冇民主,成日講民主嘅人,就話全民一人一票選出來就係民主,但對落敗一方又有沒有民主呢?

神貼。。可唔可以谷上頭條?

一早知,可惜仲有班傻仔,俾美佬繼續玩,都唔知

咁民建聯有中國捐款贊助
咁又點計?

黃絲正狗種

引用:
原帖由 見習初級新手 於 2017-6-26 07:15 AM 發表
咁民建聯有中國捐款贊助
咁又點計?
一個維持自己國家和平穩定健康發展

一個破壞人地國家搞到人地民不聊生加重民與民國與國之間分裂紛爭

一個破壞一個建設

明顯到咁都唔識計?冇嘢話?

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-25 11:28 AM 發表
其他有關的帖:

- 佔中時期熱心人仕製作的好片, 列出佔中唔少可疑之處, 包括解釋了美國好出名的偽旗行動:
好片分享: 香港街巷心理戰

- 如果睇左咁多料, 仲係半信半疑的話, 可以睇下我之前的帖, 因為類似手法美 ...
全部睇哂,very informative, 辛苦哂, thanks

能令人明是非、知真相的
就是好帖
我頂!

引用:
原帖由 Max_lee 於 2017-6-25 03:43 PM 發表

咁既考慮都幾合理
不過,"處理示威唔帶鎗" 呢個唔係佔中策劃者美國政權既邏輯,睇相美國警察及國民警衛軍都持鎗鎮壓 "2009 佔領華爾街運動" 及其他示威.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-25 11:27 AM 發表
還有一個間接證據. 佔中當時日日免費有水有飯, 各樣物資多到離哂譜, 到令時令日, 當年的佔中攪手都講唔出響邊度來. 下面 4億呢條數我都覺得誇大左d, 不過當年咁大量物資, 條數細極有限. 背後唔係有人暗中支助, 好難解 ...
樓主,我仲有一個顏色革命跟美國政府財困既邏輯推論.

直接講,世界各地動盪先係對國際大債仔- 美國最有利.

搞到中國四分五裂打內戰係美國長遠國策,但搾出中國人,包括香港人資金卻係短期可實現目標.

美國只要搞到其他國家社會動蕩,就可成功震出該國資金出逃,成為國際避險遊資,有源源不絕既避險遊資供應,國際市場才有促夠資金,去承接每年新發行4至6次既美國赤字預算國債.

所以美國要到別國資助當地反對政黨,去策動暴亂,泛民政黨2014年發動既佔中堵路及其後掟磚縱火暴動,亦係泛民收受美國黑金既政治任務,替美國喺香港搾出避險資金.

記得香港首富近年係咩時間由香港撤出部分資產去投資外國嗎? 就係泛民高調籌劃佔中暴動及實行之時,呢班富裕階層面對動盪,一定 “買個保險”去出逃國際,成為國際避險資金,所以美國資助香港泛民驅驅數百萬美元搞佔中,卻可震出李嘉成班富豪天文數字既資金,即使當中只有5成投向美元資產,美國亦已經本小利大.

美國2008-2009年金融海嘯炒爆煲,美國政府用公幣替華爾街銀行家 (兩黨最大政治金主!) 脫身,以加大發行國債 (聯儲局QE)借錢為金融毒債填氹,如果加大發行國債滯銷 (即競標利率升),就意味美元霸權認受性崩潰,為保國際間對美元渴求既方法,莫過於全球此起彼落既社會動盪,之所以中東地區國家係美國QE 後既2010年尾開始,一個接一個陷入動盪革命,生靈塗炭,而同時美國每季新發行既國債,卻年復一年有強勁既國際資金去承接,幫美國填補金融毒債氹!

香港係富裕地區,更有中國背景,無論喺長期還是短期國策考慮,香港必然係美國睇到流口水既羔羊,而且有心急奪權上位既泛民政黨存在,美國不愁無就手港奸可收買.

香港已淪為反中亂港人仕之試驗場,只有焗無辜港人前途陪葬,中國影響極微,所以不需干預,只需觀察呢班反中亂港人仕的行為動向已足夠。香港如靠新一代去突破困局達致以前輝煌。難矣!

引用:
原帖由 G36 於 2017-6-25 05:29 PM 發表

不客氣,事後我咁睇
對老共來說,香港佔中係同西方經濟正面競爭其中一次考試,
無論成功與失敗都香港無得話唔考,
anyway,老共嬴左&香港pass左,最後香港都係只交考試費而已。
泛民搞佔中暴動的確係香港既 "中期試", 但考驗及困難無就此過去,反而泛民早已經下重藥,慢性毒殺香港,毒藥就係單雙非居港權引發既人口爆炸性增長,及其連鎖結果 -- 社會住屋困局.

點解房屋供應困局無法解? 講到底需求與供應.

(1)住屋土地需求方面既死結,由公民黨與民主黨棟鳩死香港:

香港超負荷既住屋需求源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋擠迫問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人?就係公民黨班pk律師喺2001年,利用雙非鼻祖莊豐源案去告鳩香港入境署, 搞出單雙非居港權,引咗90萬單雙非盲流移民湧入香港.

喺2013年,又到民主黨幫新移民去告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利.  配合公民黨既單雙非居港權去加大吸引盲流移民湧入香港.

(2)住屋土地供應既死結,又係由泛民政黨聯手棟鳩香港人:

公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手以環保或 “不遷不拆” 等各種荒謬理由,阻止開地建屋建新市鎮去容納單雙非居港權之下既人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨, 實情就係泛民引入新移民盲流去棟鳩香港,造成住屋困局去折磨香港人!

泛民用單雙非盲流移民搞到香港人口暴漲,跟手阻止香港開地建屋,住屋需求與供應兩個超負荷問題都係由泛民製造去棟鳩香港人!究竟邊個係香港住屋困局既兇手?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]