• 瀏覽: 9,613
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 阿聞 於 2017-6-3 12:10 PM 發表
冇咩反共人仕入來. 相信可能係因為佢地好多都真係冇詳細研究過六四發生左咩事, 睇唔明我一樓講乜, 所以唔敢入來. 因此還是補充一下:

當時解放軍入城, 天安門廣場外圍有市民阻止解放軍前進去天安門廣場. 因為帶頭的 ...
好多年輕人是人云亦云不求甚解的。

引用:
原帖由 Zexist 於 2017-6-4 12:38 PM 發表
說「六四事件」,其實最重要是六四真相

六四中太多假野, 就連六四主菜 6.4天安門大屠殺, 都是假的

BASE ON 6.4大話, 老屈共產黨的故仔談6.4, 是冇咩意義的

https://www.youtube.com/watch?v=VSR9zgY1QgU
侯德健當時就是天安門,佢講話是比柴玲有說服力得多。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-6-4 06:24 PM 發表

銭多冇用,要冇腦至願意捐銭。
香港傻仔多,騙子有機會搵錢又點會放過。

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2017-6-4 10:31 AM 發表

李卓人帶錢上北京,實際上對民運有好大幫助,亦係令民眾繼續留係廣場既一大原因

佢帶一大批帳篷,物資,以及最重要既錢俾學生,令到學生受到鼓勵唔撤走(本來佢地已經準備離開廣場)

我記得當時李卓人同學運領袖 ...
而家班友好似黑社會咁,中大學生會唔參與就批鬥佢,重以為是文革翻版。

引用:
原帖由 G36 於 2017-6-5 09:47 AM 發表

佢地唔係無腦,
部份為左生活, 唔去唔比面 (教協, 教會學校, 社工)
64, 71已成為泛民, NGO曬馬派對
歃血為盟儀式而已...
咁犯民同教協等組織即是專制啦!

引用:
原帖由 maoleitau 於 2017-6-11 09:09 AM 發表

睇左西方主導既國際新聞一樣唔會中肯
外國媒體一様是被操控的,但香港媒體就奇怪好多,老細只可以比錢由其他專制犯民組織對一般市民洗腦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]