• 瀏覽: 27,357
  • 回覆: 394
  • 追帖: 2
坐小巴巴士mtr 都可以用電子支付先再講啦

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 05:57 PM 發表

香港點樣唔方便?

你用八達通和信用卡做唔到你要既野?
上網買野,尤其是小本經營,會接受visa卡?

微信支付大大減少交易成本!

引用:
原帖由 stephen 於 2017-2-23 10:41 PM 發表

上網買野,尤其是小本經營,會接受visa卡?

微信支付大大減少交易成本!
q餘,手續費任矩定。你根本講唔出wechat 好處係邊?

連大陸人現在開口埋口都講世界那麼大,我要去看看;qrcode支付無論對買賣方都有好處,又吾使比銀行食手續費,就算吾用都可以了解下。

八達通可以,手機過數就觀望下先,安全未百分百,比人侵入便乃野。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 07:31 PM 發表

大陸就是井
你一定很小返大陸,同吾是做生意的。

引用:
原帖由 twsbabycat 於 2017-2-23 09:18 PM 發表

支付寶抄PayPal?你真傻定假癲?
但第三方支付國情加上大陸的獨特條件,特別有用咁解。

android pay過數要等十幾秒

八達通一拍就得

我做乜要用你果D所謂電子支付?

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 05:57 PM 發表

香港點樣唔方便?

你用八達通和信用卡做唔到你要既野?
你去街市睇下有幾多檔收八達通,仲visa呢d...
有好多食店,一樣無八達通visa,
人地支付寶.....

引用:
原帖由 強國人民 於 2017-2-23 11:03 PM 發表
android pay過數要等十幾秒

八達通一拍就得

我做乜要用你果D所謂電子支付?
原來你張八達通有一萬幾千係度....
我仲頭痛緊去買合金魂要比現金,佢唔收信用卡,
不過好似八達通都唔收....咁我唯有比現金啦!
丫!突然醒起"豬二千"都唔收八達通...

引用:
原帖由 ohno5432 於 2017-2-23 11:14 PM 發表

原來你張八達通有一萬幾千係度....
我仲頭痛緊去買合金魂要比現金,佢唔收信用卡,
不過好似八達通都唔收....咁我唯有比現金啦!
丫!突然醒起"豬二千"都唔收八達通...
Octopus是for小額支付,limit去到999, 呢個是做生意的死穴。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 04:04 PM 發表
微信支付,支付寶完全唔好用

Apple Pay及Android Pay等電子支付平台先後在去年推出,惟宣傳力度不大,有商店反映其使用率不足一成,專家亦料至少需時1、2年後應用才較廣泛。

香港消費電子產品聯盟主席方保僑表示 ...
一言道破  驚天秘密 !

城邦人只慣用高科技八達通付費  

引用:
原帖由 stephen 於 2017-2-23 11:17 PM 發表

Octopus是for小額支付,limit去到999, 呢個是做生意的死穴。
所以,八達通唔係唔好用,但同支付寶比,相差太遠.

引用:
原帖由 apmichael 於 2017-2-23 04:07 PM 發表

人地都唔係設計畀香港用
人地用緊微信紅包,井底城邦傑青已經追唔到大陸步伐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]