• 瀏覽: 27,364
  • 回覆: 394
  • 追帖: 2
人地明明講埋apple pay同android pay,樓主淨係focus落支付寶

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-26 11:03 AM 發表

walmart tesco, 還要是出名比一般價便宜

香港則百佳惠康出名貴!
香港井人有一個纙緝就是  貴就代表好.

引用:
原帖由 火陳仔 於 2017-2-25 09:07 PM 發表

八達通嘅好處係可以唔同銀行連結,也不用實名登記。
而家眼仔咁高清,影到已夠做。
不過, 如果有自動增值的話, 失了卡就要盡快處理報失, 否則... 隨時唔見錢啊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2017-2-26 04:17 PM 發表

不過, 如果有自動增值的話, 失了卡就要盡快處理報失, 否則... 隨時唔見錢啊...
雖話係少數, 一千幾百, 但都係唔鍾意自動增值, 所以我最想就係可以連結銀行, 自己鍾意幾時增就幾時增, 增幾多就幾多, 唔係限死250.
但咁似乎做唔到, 因為銀行要兩日先過數去O2play, 除非你預一筆錢一早放響O2play戶口.

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-2-26 07:55 PM 發表

雖話係少數, 一千幾百, 但都係唔鍾意自動增值, 所以我最想就係可以連結銀行, 自己鍾意幾時增就幾時增, 增幾多就幾多, 唔係限死250.
但咁似乎做唔到, 因為銀行要兩日先過數去O2play, 除非你預一筆錢一早放響O2 ...
銀行也要扮下野, 話為客戶利益安全著想啊... 總之, 電子貨幣及支付, 真係要小心處理運用, 始終是有破綻的啊...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]