• 瀏覽: 718,176
  • 回覆: 1,141
  • 追帖: 32
+31
引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-12-19 01:21 AM 發表
政客不會說的真相: 中共式民主制度=消滅中華人民共和國!

親共人士反民主變了反中!
中共式民主:

中華人民共和國憲法
序 言
中國各族人民將繼續在中囯共產黨領導下,在馬克思列寧主義、毛 ...
其實你想表達D乜?
定係你只係求其COPY & PASTE呃人工?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-12-20 07:14 PM 發表

好明白你們不願接受事實, 你們唯有將別人負面化及邊緣化.
中國憲法自稱民主中國, 你們反民主正是反中國憲法!

中共違黨是常識!
中華人民共和國憲法
序言 從此,中國人民掌握了國家的權力,成 ...
呵呵, 原來只係咁小事. 隨你喜歡啦, 你話我反中國憲法咪反中國憲法囉. 你以為我真係五毛, 一反中國憲法, 體內的自動毀滅裝置就會自己啟動自爆咩?

好啦, 攪清楚呢點後, 有冇時間認真睇下我寫的野, 討論一下, 試下反駁我的論點呀?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-12-20 08:11 PM 發表

你們承認反中了
好啦, 攪清楚呢點後, 有冇時間認真睇下我寫的野, 討論一下, 試下反駁我的論點呀?
你寫左咩, 比我link 我, 有時間咪睇下囉.
但係我呢個帖寫左咁多野, 你就一句都唔評論下, 只係 copy & paste 埋d 唔啦間的野, 好冇禮貌喎.

剛睇到呢條片, 同個帖的主題有少少關係, 分享一下:
https://www.youtube.com/watch?v=kmfm7vmJ0Bs
李光耀一路狂串英國同肥彭之餘, 亦指出左民主唔一定適合所有國家. 因此英國撤離殖民地時不斷比民主呢D國家, 好多時都係害緊佢地.

英雄所見略同.

民主制度根本就係個人利益的獨裁。國家本來有如一個個體,政府就如個體的頭腦,人民就是細胞。國家利益就是人民最終利益。

民主卻將國家和人民,人民和人民對立。令人民變質如癌的細胞。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-12-21 06:10 PM 發表

你承認反中了
#53 你話我反中國憲法咪反中國憲法囉.

用你的言論反映出你的問題

中國憲法自稱民主.
中國不適合民主, 所以解散中華人民共和國很合理!

中國大陸無民主 ...
都話左你想屈咪屈飽佢,反正呢度人人都知你呢D無聊嗜好,冇人理你。

都係果句,等你回番D真係有point 的討論。唔係一句都冇咁失敗嘛?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-12-21 07:51 PM 發表

用你的言論反映出你的問題
都話左你想屈咪屈飽佢,反正人人都知你們不接受事實。
都係果句,等你回番D真係有point 的討論。唔係一句都冇咁失敗嘛?

既然中華人民共和國憲法自稱民主, 既然你們認為 ...
我一樓所講的民主的缺點適用於全人類. 所以你夾硬要分的話, 可以話絕對民主的制度係唔適合人類, ok?

派完膠未? 幾時可以開始討論番我呢個帖的論點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]