• 瀏覽: 5,949
  • 回覆: 82
  • 追帖: 1
剛舉行的奧運會, 所有運動員都盡全力參加比賽,
沒有運動員會覺得自己必輸而棄賽, 是否勝出, 由上天決定,
泛民候選人棄選, 他們自己及所屬的政黨, 是對全港選民最大的侮辱,
選舉是一票都不能少的莊嚴活動, 選民有自己的意願投票,
絕對不需要跟隨政黨的指揮棒投票, 泛民政黨必定全面崩盤,
棄選的候選人辜負了選民的合理期望, 棄選的政棍生仔冇屎忽.

中國---最炫民族風      
蒼茫的天涯是我的愛 綿綿的青山腳下花正開
什麼樣的節奏是最呀最搖擺 什麼樣的歌聲才是最開懷
彎彎的河水從天上來 流向那萬紫千紅一片海
火辣辣的歌謠是我們的期待 一路邊走邊唱才是最自在
我們要唱就要唱得最痛快
This is China
引用:
原帖由 長春二子 於 2016-9-2 09:07 PM 發表
剛舉行的奧運會, 所有運動員都盡全力參加比賽,
沒有運動員會覺得自己必輸而棄賽, 是否勝出, 由上天決定,
泛民候選人棄選, 他們自己及所屬的政黨, 是對全港選民最大的侮辱,
選舉是一票都不能少的莊嚴活動, 選民 ...
典型土共打手帖。

引用:
原帖由 hytse3033 於 2016-9-2 09:12 PM 發表

典型土共打手帖。
我係土生土長香港人, 又係登記選民,
你不如解釋下點解呢班政棍, 當日大鑼大鼓去報名參選,
今日又無喇喇要做縮頭烏龜, 選舉唔係玩泥沙,
冇人夠膽講自己一定當選, 咁點解呢班政棍要尻縮?

引用:
原帖由 hytse3033 於 2016-9-2 09:12 PM 發表

典型土共打手帖。
又話真普選無篩選?

飯民最叻搬籠門 雙重標準

肥佬黎勸退,黑金又運作,每個被逼退者收立法議員任期一半人工,即是二百萬,所以被勸退者咁順㰙,泛民內部知情者咁話,想確認堅流,肥佬黎唔敢接電。

引用:
原帖由 長春二子 於 2016-9-2 09:27 PM 發表

你們識唔識何謂棄車保帥?

引用:
原帖由 滅蠢先鋒.. 於 2016-9-2 09:12 PM 發表
參選又棄選,把民主 民意,把香港議員的位置當兒戲一樣玩弄
棄選即係自我閹割, 誠信盡失, 所屬政黨要負責, 因為係政黨推出的候選人.

引用:
原帖由 hytse3033 於 2016-9-2 09:31 PM 發表

泛民篩選

怕輸就一開始唔好玩

引用:
原帖由 長春二子 於 2016-9-2 09:27 PM 發表

師兄咁勞氣做乜?依家無人阻止你投佢地喎!你可以繼續投比佢地喎!

引用:
原帖由 hytse3033 於 2016-9-2 09:31 PM 發表

咁點解當初又去報名?
班棄選者對得住當初支持佢地出選的選民嗎?
成日話建制配票,唔識野,淨係做投票機器,依家犯聞何嘗唔係想班忠粉跟佢地策略去投票嗎?

引用:

邊個係車? 邊個係帥? 係唔係由花園道指定???

每個參選人都要有100個選民提名, 當日就跪求提名, 今日就棄之如爛鞋, 泛民棄選政棍真係好波.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]