• 瀏覽: 62,810
  • 回覆: 965
  • 追帖: 7
西鐵已經超多人搭。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-8-28 12:12 PM 發表

你睇唔順睇就可以定義為垃圾?

咁我都定義你為垃圾
中學生已經認識到~
海空污染,開囗只識文革般人身攻擊……

引用:
原帖由 abol6 於 2016-8-28 11:59 AM 發表
立法會選舉投票在即,手握一票的選民可憑投票權改變議會組成,但一班關心社會的中學生卻因未夠年齡投票而苦無對策。一名就讀觀塘官立中學的學生選擇寫親筆信,不單呼籲大家投票,更希望選票不要流入建制陣營,「今年 ...
通識老師無能禍害下一代

引用:
原帖由 20168 於 2016-8-28 01:17 PM 發表

中學生已經認識到~
海空污染,開囗只識文革般人身攻擊……
SORRY 我誤會左你講大陸入口GA野都係垃圾

意識唔到你講係污染GA問題

不如又講下污染丫

講起污染黎香港 其實係一個極度偽善GA做法

以前做自己做賊 而家洗白左就吊鳩人地做賊

1. 以前香港工業比廣東發達 大量污染物漂過大陸 係咪要計返數?
2. 香港商人將工廠搬上大陸 污染大陸土地係咪香港人仆街?
3. 你要指責大陸唔緊要 麻煩你找左數先

引用:
原帖由 人之初大大 於 2016-8-28 01:18 PM 發表

通識老師無能禍害下一代
好明顯通識科係用黎講反政府反中國架啦

看完後反而覺得有這樣的中學生,香港還是有將來的,有冇用都好,一陣會print佢封信出嚟入落大廈其他信箱道,當為佢出一點力!

原來已經有好清析反對理由我就唔再搵

機場快線和東涌線沒有剩餘的營運能力運作港島快線

東涌線使用量超過左100%啦

不能直接服務市中心下下要去郊區坐 根本就係唔想人用

嚴重低估工程造價
唔評論啦 呢D大家鬥吹水

需要更多收地範圍
呢點先係最大問題, 講緊收地多十年八年都搞唔掂

沒有完全考慮乘客來源而減低客運量
你搞到咁唔方便 肯定大量降低使用意欲 話票價平左就用多左人用係極on9 ga諗法
高鐵而家200 我比你平一半100好未? 但要用多45分鐘-1小時黎去個高鐵站 DLLM搵鬼去咩

誘發需求低
同上

延誤通車最少三年
三年太少了 收地都有排搞啦

引用:
原帖由 abol6 於 2016-8-28 01:38 PM 發表
看完後反而覺得有這樣的中學生,香港還是有將來的,有冇用都好,一陣會print佢封信出嚟入落大廈其他信箱道,當為佢出一點力!
我想問問版友

你想香港個未來係點呢

有冇一個想像中GA藍圖?

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-8-28 01:46 PM 發表

我想問問版友

你想香港個未來係點呢

有冇一個想像中GA藍圖?
公平,公義!

引用:
原帖由 abol6 於 2016-8-28 01:58 PM 發表

公平,公義!
理性討論一下 追求GA內容唔好太空泛

公平?

付出多獲得少係咪公平?

付出多的人權利跟付出少的人權利一樣又是否公平

公義? 誰去判定公義?

你眼中GA公義同我眼中GA公義唔同

到時公義又用邊個標準

我簡單提住兩點先 大家分析下

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-8-28 12:04 PM 發表
果然係無知中學生先講得出呢D野

香港無錢起公屋咩? 係錢GA問題咩?

一帶一路只有中東? 而中東只有戰亂區? 無知到極點

老師答唔出 係老師失職 如果連老師都無知咁片面

唔怪得教出D咁GA質素GA ...
講起一帶一路, 師兄講下你d見解出嚟, 叻過d教師先la...

一帶一路, 香港人有冇着數呀, 你呢位質數哥快d答la..

引用:
原帖由 fortune128 於 2016-8-28 02:07 PM 發表

講起一帶一路, 師兄講下你d見解出嚟, 叻過d教師先la...

唔係話質唔質素哥 大家分享下啫

其實講起一帶一路 首先要認清一點

就係經濟聯盟GA作用

當然作用有好多好多 集中D講就係圍內有計傾

參與國互相經濟政策會配合聯盟作出調整

並根據協議內容 制定一系列政策

造出一個可以合作的環境

其實國與國之GA經濟交易 最怕GA係政策日改夜改

A國投資B國打算五年內回本

點知B國第二年就鎖國  A國商人血本無歸

型成左經濟聯盟會大大加強經濟交流GA信心

這點係最重要GA

我地一樣一樣咁討論 講到呢度 有冇野要發表?

引用:
原帖由 fortune128 於 2016-8-28 02:07 PM 發表

我再講多次 而家新一代D老師好垃圾 真心

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-8-28 01:38 PM 發表

好明顯通識科係用黎講反政府反中國架啦
根本通識做唔到獨立思考,睇呢個中學生便知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]