• 瀏覽: 4,120
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-28 11:03 AM 發表

新加坡全球最新進噶海水淡化技術同蓄水工程,搞佐幾十年,依家先滿足到60%噶淡水需求。一旦香港自決,中國同香港完全切割,不提供淡水,在大規模淡化海水同蓄水工程未建起之前,香港人系唔系飲海水為生?
你當人地on9架? 明知你搞完"海水淡化"可以同中國斷裂 會比你咁GA時間?

香港水庫D水有冇可能頂到香港淡水自給自足?

引用:
原帖由 thesun 於 2016-8-28 10:55 AM 發表

咁中國全國一定仆街啦  因為中國己經搞左全民退保。中國等仆街 睇來香港人要走佬啦。
你有冇留意中國果個退保 相比起來 大陸個"社保基金" 更似香港MPF

有興趣就搵大陸個社保基金資料睇下

唔好知D唔知D又出黎講三講四

青政=白痴

最好笑係自己劃條九段線,佢地夠膽死劃到去菲律賓

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-28 12:04 PM 發表

新加坡搞佐幾十年都要從馬來西亞進口淡水,何況系香港。青政班白癡支持者,不食人間煙火,以為香港大撚把資源。
問題係 點解中國要賣水比香港?

比我係中國 DLLM你班二五仔 你一話想脫離我就斷你水啦

你咪自己係外國買水返黎囉

引用:
原帖由 kung_fu 於 2016-8-28 12:06 PM 發表
最好笑係自己劃條九段線,佢地夠膽死劃到去菲律賓
經典

搶鳩賓佬資源

搞獨立真係好on9,武器都無點搞?同共產黨辨論下就可以?????

引用:
原帖由 森岡隆三 於 2016-8-28 12:08 PM 發表
搞獨立真係好on9,武器都無點搞?同共產黨辨論下就可以?????
佢以為共產黨係紙老虎

人地個政權打出黎架

打日本, 國民黨, 越南, 印度, 美國

次次都硬仗

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-28 12:11 PM 發表

青政遲D可能會講聯合菲律賓越南系南海搞鳩大陸。
美好的夢

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-28 12:14 PM 發表

共產黨開始時系搞街頭抗爭,後來才醒覺要武裝革命,同時聯合大財團搞(即系民族資產階級)。共產黨一套革命理論都遠勝青政黎班盲毛。
人地"民族資產階級"真係訓身用全副身家+性命去支持架喎

真係出錢又出力 仲出埋命

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]