• 瀏覽: 18,297
  • 回覆: 103
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-27 12:22 PM 發表

做佐20幾年區議員,得千零票,無以後啦。況且四年后邊鬼個記得今次件事。
做咗咁鬼耐區議員,都冇乜人識佢,就知傳媒重要性啦。

四年後實有人記得佢,因為做政治人物要政治本錢,本錢需要時間累積。

[ 本帖最後由 tonylam07 於 2016-8-27 01:16 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

CIA

引用:
原帖由 郭郭 於 2016-8-27 01:11 PM 發表

如果何君堯今次入到局或者排第十,咁我唔認為佢同呢件事完全無關,如果佢都係低票落敗,我會為我曾經冤枉過佢道歉,只係唔知相反黎講何生d fans會唔會為曾經胡亂指責過周永勤而道歉?
周永勤和何君堯識咗好耐嘞,兩個都喺律師,兩個都喺滖友,原來佢哋好老友,今次周永勤搵何君堯攬炒,就喺搵老友笨柒。

最重要周永勤何君堯都知道將焦點指向共產黨,是選舉弱點,是市民憎恨。

[ 本帖最後由 tonylam07 於 2016-8-27 01:52 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-27 01:34 PM 發表

周永勤和何君堯識咗好耐嘞,兩個都喺律師,兩個都喺滖友,原來佢哋好老友,今次周永勤搵何君堯攬炒,就喺搵老友笨柒。

最重要周永勤何君堯都知道將焦點指向共產黨,是選舉弱 ...
如果係咁就兩睇啦,學你話齋,如果純粹因為私人恩怨,咁兩條友都無資格做議員啦,就算真係陰謀論,周永勤係想屈何生,都要何生有位俾人入先屈到,仲要最大問題,周永勤而家係搞到更高層,雞蛋高墻,我真係唔係好信周永勤係夠膽搞老共,自由黨,田少,發叔都唔敢咁做啦

引用:
原帖由 郭郭 於 2016-8-27 01:42 PM 發表

如果係咁就兩睇啦,學你話齋,如果純粹因為私人恩怨,咁兩條友都無資格做議員啦,就算真係陰謀論,周永勤係想屈何生,都要何生有位俾人入先屈到,仲要最大問題,周永勤而家係搞到更高層,雞蛋高墻,我真係唔係好信周永勤係 ...
政治就等於人性,人性在政治上表露無遺,當你做參選人你會知道可以忸曲人性,亦可以醜化人性,所政治是最好考驗人性。

何律師應該多謝周生,咁多候選人,眼花繚亂,唔知邊個好,敢言又唔會做縮頭烏龜,令我搵到要選嘅人,多謝周生推薦

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-27 08:25 AM 發表
首先可以排除何君堯,自由黨記者會已經講的好清楚,黨內聯繫周時,周沒有提及何以及録音,自由黨認為應該與何無關。其次,周屬於發叔親信,又係原居民,放眼整個新界無人敢霖佢。最後,周多次提及,來自高層次 ...
周生寂寂無名,現在才多人識。
想知威嚇佢何事?有咩料?需要到要用強權壓迫佢

引用:
原帖由 郭郭 於 2016-8-27 01:42 PM 發表

如果係咁就兩睇啦,學你話齋,如果純粹因為私人恩怨,咁兩條友都無資格做議員啦,就算真係陰謀論,周永勤係想屈何生,都要何生有位俾人入先屈到,仲要最大問題,周永勤而家係搞到更高層,雞蛋高墻,我真係唔係好信周永勤係 ...
以陰謀論,大家做緊對手戲,旨在提高暴光,TALKING POINTS

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-27 08:25 AM 發表
首先可以排除何君堯,自由黨記者會已經講的好清楚,黨內聯繫周時,周沒有提及何以及録音,自由黨認為應該與何無關。其次,周屬於發叔親信,又係原居民,放眼整個新界無人敢霖佢。最後,周多次提及,來自高層次 ...
西環同路插手,駛橫手恐嚇周身邊人。
周反正唔會當選,一氣之下爆大鑊。

Btw, 大陸手法延伸到香港。大陸所謂選舉,就係要控制哂。一控制唔哂,佢就唔安樂。

引用:
原帖由 scarcheryl 於 2016-8-29 03:42 AM 發表

西環同路插手,駛橫手恐嚇周身邊人。
周反正唔會當選,一氣之下爆大鑊。

Btw, 大陸手法延伸到香港。大陸所謂選舉,就係要控制哂。一控制唔哂,佢就唔安樂。
要嚇都嚇黃教主果啲級數嘅參選人...嚇條二打六把x咩

講就係呀?有冇事實根據?定一味靠估?

引用:
原帖由 夜夜夜夜夜 於 2016-8-29 03:46 AM 發表

要嚇都嚇黃教主果啲級數嘅參選人...嚇條二打六把x咩
教主一早收左編喇。
共黨選舉手法,大家望下上面玩物東東就會明。
基本上一式一樣,不過大陸做得明目張膽。
首先,假學歷或者 野雞大學一堆。基本上俾錢搞定。
習總學歷,其實唔好得好多。文憑係真。不過唔係讀上去。民仔d u ,得啖笑!!!
跟手 好多手法.... :)

呢條友只係識利用自己控制到果幾千票去賺錢, 佢上屆賺左七位數字全世界都知啦, 今次咪又係收水做壇大龍鳯...係D無知嘅人先以為佢比人搞, 香港人真係天真過阿嬌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]