• 瀏覽: 420,640
  • 回覆: 5
  • 追帖: 15
+49
中宣部也差不多是時候把以上全面數據化然後免費供全球華人閱讀了。現在來來去去就只有北京市委辦公廳的 <<1989年北京制止動亂平息反革命暴亂紀事>> 和陳希同的<<關於制止動亂和平息反革命暴亂的情況報告>> 比較流行。其他著作的曝光度極少。

硬件方面, 只要中國人賣家佔了Amazon/Ebay 的好一部份銷售額, 把這類書籍放到貼頂應該不是難事。強烈建議中宣部推動新版的90年代記事錄。

引用:
原帖由 kk_chow 於 2016-7-26 05:55 PM 發表
其實我貼出黎嘅書好多都有電子版,如果你需要可以留下email,我發啲比你。
竟然! 是我太懶了, 多請師兄, 已PM。

引用:
原帖由 神經箭 於 2016-8-1 10:12 PM 發表
亞視買左西班牙記者拍果套《六四清場紀實》,佢老母我外母,竟然有史以來放得一次。以後連屁都唔放一下。有冇人解得通系乜七道理??????????
唯有等梁特首大刀闊斧地清一下各行各業中,有意識同無意識的反共間諜了。近來好多動作,唔係直接「勸退」、取代某些高層,就係做些動作逼灑班反共間諜現形。中港融合,前途向好。

引用:
原帖由 kxkx 於 2016-12-13 11:37 AM 發表
各個立場既書可以一齊賣就最好.
美其名為「立場」,實際上是謠言。有些東西還是禁了好。

引用:
原帖由 lam_km 於 2017-2-20 09:17 AM 發表

本來為了宣傳反華,他們網上的謊話都比較公開,謊話被揭穿就開始刪文了。現在越來越難找了。
例如支聯會一開始係跟柴玲等說法, 廣場死幾萬人。
前兩三年網頁靜靜改為紅十字會的數千人(紅十字會當年已經撤回數字)。
而家就得返天安門母親的202人 - 換言之, 廣場上基本上無死人。

係得返法輪功隻機械人先會日貼夜貼講咩東邊聽唔到西邊開槍之類的天方夜譚。

好勤力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]