• 瀏覽: 508,805
  • 回覆: 24
  • 追帖: 11
+17
引用:
原帖由 山邊大大獅子 於 2018-12-7 16:16 發表

咁呢個post算吾算中左版規2同5
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=27891956&pid=491515109&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

2. 不接受發問帖或投票帖,嚴禁發借題發揮挑釁性主題, 違規者會被扣20分,屢犯者會被禁言處理 ...
違反版規1 不接受新聞轉載

引用:
原帖由 山邊大大獅子 於 2018-12-7 16:41 發表

多謝版主解答,那會怎樣處理,因為我見版規1沒寫會點
已關帖

本論壇總版規 [一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。
犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

宣傳論壇是總版規, 在任何一版轉貼其他論壇文章一律違規, 會員轉貼同時放入hyperlink 就是顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇, 該會員多個留言版主先是屏蔽警告, 唯屏蔽警告後會員持續轉貼加入hyperlink,因此版內禁言7天. 此情況版主亦可以將會員版內永禁.

引用:
原帖由 tk9394.1314 於 2018-12-8 15:20 發表
究竟幾時用「港豬」先會違反版規四中的「侮辱民族」?
「港豬」本身已是「侮辱民族」

引用:
原帖由 坐六年 於 2018-12-14 04:20 發表
原來係咁,咁就奇怪啦,正評多過負評要敝屏,負評多過正評唔使敝,有d版主嘅準則都幾令人費解。
是如Fackbook的like同dislike功能,會員按自己立場隨意俾like,like同dislike並不是版主操作考慮範圍,版主只按版規操作,因此like/dislike跟屏蔽違規留言無關。

引用:
原帖由 山邊大大獅子 於 2018-12-13 22:46 發表

ok 明白
吾算係粗口?冇指向性就得?
嚴禁張貼粗口,粗口同音或諧音或同意字,粗鄙,淫邪等字眼句。違規者會被扣20分,屢犯者將被禁言處理
大前題是是否指向會員,版規4. 不單單是粗口,挖苦、單打、議論、罵戰或令會員有低貶之意同樣違規,版主會按留言判定是否違規。
標籤字眼不論有否引用一律視作違規。

引用:
原帖由 坐六年 於 2018-12-14 14:06 發表
多謝版主賜教,但係小弟眼唔好,睇唔到Facebook 有得比dislike, 定係小弟個page同其他人唔同呢?,不過點都好,呢版係意見區,咁就容許小弟比小小意見,下次版主考慮邊一篇留言應該敝或留,不如參考一下正負評,小弟都係一個追求民主自由嘅人,從小就認定民主係少數服從多數,如果唔係就唔需要有投票制度,咁當然有明顯犯規粗口橫飛但係又正評多過負評,咁當然應該敝屏處理,因為明顯違 ...
謝謝意見

此功能是壇方給會員的玩意,並不是給版主的操作指引。

引用:
原帖由 坐六年 於 2018-12-22 18:30 發表
拿,呢個post我檢舉過2次,2日都未刪除,係咪7同9咁樣用唔係粗口先,係我識做。

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=492298053&ptid=27923121&page=5&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy ...
已處理

引用:
原帖由 心水清 於 2018-12-29 16:39 發表
https://www.discuss.com.hk/index.php?from=mobile&nomobile=2

咁嘅內容都可出貼嗎?

擺明搞分化,不尊重中國人。
連結去不到相關主題, 懷疑違規可檢舉.

引用:
原帖由 心水清 於 2018-12-29 17:31 發表
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27937996&page=4#pid492610515

呢個呢?
17:11 已處理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]