• 瀏覽: 13,040
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 09:50 AM 發表

六四時大義凜然,
受委後扮作失憶。
踢爆虛偽,絕不手軟
64...當時香港絕大部份人同情..認同學生..包括我
時間是最好的明証..
現在絕大部份人認同當時政府處理方法..包括我..

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-7-18 08:07 AM 發表

謝回貼..可否列出少少理據呢
梁振英不斷講大話隱瞞僭建、強推洗腦國民教育、賣港推行新界東北發展,又委任被選民唾棄的劉江華做副局長,2015年7月接替曾德成出任民政事務局局長吳克儉硬銷一帶一路擦鞋獎基金,不斷分裂及破壞香港核心價值。

https://zh.wikipedia.org/zh-tw/劉江華

踢爆虛偽,絕不手軟

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 09:51 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=BmPGZ9I4KyA

大話英:我「N屆」都唔會選特首,之後仲話「N」就係代表「No」同「Never」,即係永遠都唔會選咁解。

踢爆虛偽,絕不手軟
我40年前都原本打算唔結婚唔生仔..
一條冷自由自在..
結果27年前結婚..個仔26碎

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 09:54 AM 發表

10 Dec 2012主要報章頭條

《東方日報》A1版:
「記憶中無話過無僭建」 認疏忽拒答下台提問 議員圍插CY 三度致歉 (另有小題「無法釋疑」)
《東方日報》A2版:
建制都唔收貨 泛民準備連出三招 反梁浪接浪 ...
人無完人..
僭建同改建或許有少少唔同..
車房改做儲物室..花園搭個瓜棚..部份範圍更改用途..為之改建..
地底掘多2000呎..明顯僣建..仲要推個老婆出嚟負責..明顯失德無品..我屋企個露台..個仔出世之後都加左4幅鐵欄同鋁窗....為了安全和擋風雨..
我成日刀紅公仔過馬路..
開頭已說明..我不會說他所做全對..
但..蛋內去挑骨頭..
照你標準..所有高官和曾懷疑有利益衝突議員都要下台..

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 10:31 AM 發表

梁振英不斷講大話隱瞞僭建、強推洗腦國民教育、賣港推行新界東北發展,又委任被選民唾棄的劉江華做副局長,2015年7月接替曾德成出任民政事務局局長,推吳克儉硬銷一帶一路擦鞋獎基金,不斷分裂及破壞香港核心價 ...
你有你思想自由...
是否合理..還是偏激..
大家有眼看

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-7-18 10:38 AM 發表

人無完人..
僭建同加建或許有少少唔同..
我屋企個露台..個仔出世之後都加左4幅鐵欄同鋁窗....
我成日刀紅公仔過馬路..
開頭已說明..我不會說他所做全對..
但..蛋內去挑骨頭..
照你標準..所有高官和曾懷疑有利 ...
689見到一定比個官你做!

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 10:41 AM 發表

689見到一定比個官你做!
多謝你先...63碎..有德無能..
只願香港少D人攪破壞..可以安度餘生..

引用:
原帖由 lwh168 於 2016-6-3 01:44 PM 發表

為何有『中共想香港亂』的奇怪想法?腦袋大概亂了吧,中共是最想香港繁榮穩定的。

CY 連任符合中共關于維護國家主權及安全的方針,通過占中事件,證明CY是【勁草】也是【忠臣】,這是中國最高領導人 ...
  • 但所有泛民, 獨立侯選人王維基要標榜著唔比梁振英連任, 就選佢地,
  • 對人不對事, 反中國, 反香港政府愚民就會聽泛民, 王維基支笛.

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-9 03:43 PM 發表

中共根本就視香港為敵,佢哋最想香港亂,令到深圳,上海可以取而代之。

如果中共夾硬屈香港人接受垃圾689多5年,絕對就係證實以上睇法。
  • " 中共想香港亂 ", 真係廢話.
  • 最快最直接方法, 收回 " 香港一國兩制  ", 變成" 一國一制 " 做中國二, 三線城市, 連深圳, 上海一線城市都做唔到, 即刻將反對派, 搞港獨, 自決反對人收監.
  • 中國有最強大軍隊, 將香港變會 "一國一制" , 廢事比機會香港反對派搞港獨, 自決.

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2016-7-23 01:36 PM 發表

• " 中共想香港亂 ", 真係廢話.
  • 最快最直接方法, 收回 " 香港一國兩制  ", 變成" 一國一制 " 做中國二, 三線城市, 連深圳, 上海一線城市都做唔到, 即刻將反對派, 搞港獨, 自決反對人收監.
  • 中國有最強大軍隊 ...
  • 強國官員將錢運走嘅渠道豈容閣下說三道四?

引用:
    原帖由 caledis 於 2016-7-24 01:00 AM 發表

強國官員將錢運走嘅渠道豈容閣下說三道四?

又廢 up, 想轉而視線.

貪污..世界性..有人的地方就有..
    所有國家和地區現有法規都不是最完善..或許一千年後會根絕..我古
    而..硬把正當商業行為指成不當..明知而不斷紏纏..是為無恥

引用:
    原帖由 一個普普通人 於 2016-7-24 08:24 AM 發表
    貪污..世界性..有人的地方就有..
    所有國家和地區現有法規都不是最完善..或許一千年後會根絕..我古
    而..硬把正當商業行為指成不當..明知而不斷紏纏..是為無恥
    香港1950__1970這20年貪污程度令人乍舌

引用:
    原帖由 zhangduan 於 2016-7-24 09:17 AM 發表

香港1950__1970這20年貪污程度令人乍舌

應係1980年之前..
    我大佬7幾年個車牌..3舊水
    有水放水..
    冇水散水..
    我唔係刻意想提..
    聞說戴卓爾個仔..馬克..當年有收軍火買賣回佣..是否合法..冇研究..

引用:
    原帖由 一個普普通人 於 2016-7-24 08:26 PM 發表

應係1980年之前..
    我大佬7幾年個車牌..3舊水
    有水放水..
    冇水散水..
    我唔係刻意想提..
    聞說戴卓爾個仔..馬克..當年有收軍火買賣回佣..是否合法..冇研究..
    ICAC好似在74年成立,之後才冇咁猖狂,但之前真係離譜,連醫院阿嬸俾壼水都要醒佢二蚊!

鍵盤翻頁
    左右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]