• 瀏覽: 13,036
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-11 02:40 PM 發表

咁點解我之前冇反煲呔曾?
因為腦袋缺乏智慧,需要補腦哦。

引用:
原帖由 lwh168 於 2016-6-13 01:00 PM 發表
九唔搭八。

反對派無嘢反對啲票點嚟?所以咪不停搵嘢反囉!曾生無嘢比人鬧係因為唔做唔錯無太多位比人入,而且八年唔起公營樓宇令各反對派及媒體金主豬籠入水!口誅筆伐力度自然小,你哋睇得負面新聞少自然無咁討厭佢!梁生未上任已經講明同地產商作對,三年後今日開始不斷有新公屋落成,金主們唔唱衰佢?未上台叫佢落台洗定啲人腦先,叫地產做特首啦…

另外話中國想香港衰?香港其實係大陸一個招牌,吸引外資進入要靠香港,香港比佢真係搞衰咗你以為外國啲生意人唔會對中國有疑問?呢個都係其次!最主要係做招牌比台灣睇,佢哋收返香港都唔會太干涉你哋,今日香港明日台灣,佢搞衰香港根本會影響佢哋收回台灣嘅進度同人心!偏偏香港有啲人不斷挑釁,唔好話中國政府,英美意法日邊個民主國家都唔會比班友掟燒車反警車比人拉完放出嚟會無穿無爛囉!

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-11 02:40 PM 發表

咁點解我之前冇反煲呔曾?
高鐵,港珠澳大橋,一簽多行係貪曾德政689做就反對
今日的我打到昨日的我

利申:我唔係黃絲

引用:
原帖由 lwh168 於 2016-6-10 12:53 PM 發表

冰封三尺,非一日之寒。犯民長期延緩、阻礙政府施政,只懂破壞,毫無建設,造成今日的惡果。
港珠澳大橋由我00年溝澳門女時已經講緊,泛民拉布,司法67搞到依家都未起好,真係唔知邊個搞亂香港

利申:覺得港珠澳大橋是廢的

引用:
原帖由 lwh168 於 2016-6-13 01:00 PM 發表
唔係黃絲講過“任何一個人”做特首都好過689,但就唔支持政過通過俾我地選“任何一個人”

最後689連任又要生又要死,思覺失調

引用:
原帖由 馬勒當拿好靚仔 於 2016-6-26 03:01 AM 發表
支持 CY 連任!

支持CY用盡公帑擦阿爺鞋……
支持CY用誠信作反面教材……
支持CY用人為親……
支持CY分裂社會……

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-17 08:00 AM 發表

支持CY用盡公帑擦阿爺鞋……
支持CY用誠信作反面教材……
支持CY用人為親……
支持CY分裂社會……

謝回貼..可否列出少少理據呢

用香港市民十億血汗錢買鞋油擦阿爺鞋

陶傑2016年06月13日
梁特催谷「一帶一路」,宣佈撥款十億,設立所謂「一帶一路獎學金」,賞賜「一帶一路」沿線第三世界國家的大學生,來香港「留學」,遭到立法會主席曾鈺成揶揄,聲稱「不接地氣」。

「不接地氣」是大陸流行語,意思是脫離現實、莫名其妙。然而梁特是一名炎黃子孫,中國人一百五十年來據說飽受「列強」欺侮,現在時勢不同了,總想享受「萬邦來朝」的快感。
踢爆虛偽,絕不手軟

六四時大義凜然,
受委後扮作失憶。
踢爆虛偽,絕不手軟

附件

未命名.png(204.62 KB)

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-7-18 08:07 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=BmPGZ9I4KyA

大話英:我「N屆」都唔會選特首,之後仲話「N」就係代表「No」同「Never」,即係永遠都唔會選咁解。

踢爆虛偽,絕不手軟

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-7-18 08:07 AM 發表

10 Dec 2012主要報章頭條

《東方日報》A1版:
「記憶中無話過無僭建」 認疏忽拒答下台提問 議員圍插CY 三度致歉 (另有小題「無法釋疑」)
《東方日報》A2版:

建制都唔收貨 泛民準備連出三招 反梁浪接浪 陷管治危機 (另有小題「愈解愈亂」)

《蘋果日報》 大話無極限:我冇講過我冇僭建 梁振英折騰香港
《明報》 梁:我無講過我無僭建 強硬反駁選戰隱瞞指控 撲火不成反惹火
《爽報》 689衰到冇朋友
《AM730》 我記憶中,我冇講過話 我冇僭建!
《星島日報》 梁振英:我無講過無僭建 黃國健斥不服輸 林大輝:因果循環

《都市日報》 議員拒絕稱特首 叫CY689
《南華早報》
PRESSURE BUILDS ON C.Y. AFTER APOLOGIES
《英文虎報》
DUST YET TO SETTLE
《大公報》 釋僭建疑團兩度致歉 梁振英:秉持誠信 服務市民

《晴報》 梁僭建兩度致歉 議員不收貨
《新報》 拷問振英

20121210日,梁振英在立法會答問會上發表:「主席,這個有個事實上的問題,我記憶中我冇說過我冇僭建。」
踢爆虛偽,絕不手軟

引用:
原帖由 a94922905 於 2016-7-18 09:44 AM 發表

用香港市民十億血汗錢買鞋油擦阿爺鞋

陶傑2016年06月13日
梁特催谷「一帶一路」,宣佈撥款十億,設立所謂「一帶一路獎學金」,賞賜「一帶一路」沿線第三世界國家的大學生,來香港「留學」,遭到立法會主席曾鈺 ...
正宗港英餘孽說的..
我估佢都係估..
成效..有待証實..現在就去批評..不是盲反是什麼..
再看吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]