• 瀏覽: 22,244
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
就呢件事,我覺得警員做得唔湯唔水,佢唔信你係警察,你咪出示委任証囉,到時佢再無藉口唔合作啦!再唔合作出示身份証,咪懷疑佢非法入境者鎖佢囉!

唔講政治嘢,人民想你面對示威抗議時寛容啲,唔好吓吓用棍用 tear smoke gas, 你就開埋槍,到呢啲事人民想你搞掂個刁民你就無哂辦法,唔敢做。

試吓理解吓人民嘅期望,就會得到尊重。

樓主, 你試下無警察, 你一出街, 可能俾人圍

唔好玩啦 而家講緊服務質素 你估70 年代打仔當差咩 ,尤其香港呢d地方 做得警察既都係為啖飯食 你估仲有理想大志咩, 以前就話正牌古惑仔 食霸王雞  而家? 比人釘到你實 做錯野實投訴你

Poor police, all yellow matter

黃絲=賤種

講句公道話,現在警察與六十年代比較,質素的確高好多,如果保持中立立場,必定得市民愛戴,可惜上手領導層有偏頗,前線接旨辦事,做成今日局面.

引用:
原帖由 Fresh3388 於 2016-5-9 12:09 AM 發表
香港黑警打市民,香港黑警偷保釋金,香港黑警叫霸王雞,隨便搵都可以搵到黑警既劣跡,咁你話d黑警仲講乜撚尊嚴?

照你咁講,美國人偷錢,美國人叫人妖,隨便都可以搵到美國人既人既罪行,咁係咪即係美國人唔好講乜撚尊嚴?
又或者
黃絲帶偷錢,黃絲帶非禮,黃絲帶殺父母,隨便都可以搵到黃絲帶既罪行,咁係咪即係唔黃絲帶好講乜撚尊嚴?

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2016-5-9 01:31 發表
講句公道話,現在警察與六十年代比較,質素的確高好多,如果保持中立立場,必定得市民愛戴,可惜上手領導層有偏頗,前線接旨辦事,做成今日局面.
面對非法遊行,英美警察明顯比香港警察暴力好多。警察係保障法律秩序嘅武器,可惜佢哋受自私上司嘅壓力,面對暴徒太軟弱,造成今日人人可對警察發洩怨氣嘅局面。

引用:
原帖由 快樂榮 於 2016-5-8 23:36 發表
警察是有權力, 但卻不夠膽使用, 因為如果有輕微出錯, 便會給人小題大造, 無限放大, 試問那些只顧保護自己飯碗的高層, 邊有膽量支持下屬, 而一向積弱的政府也無能為力, 所以㸃解以前港英朝代, 沒有 ...
搵番果班"ABCD 大頭綠衣, 捉人唔到吹BB" 嘅人黎做前線
睇下班飯淫, 肛聞擋, 狗公擋, 聞屎擋有咩反應

藍絲=雜種

引用:
原帖由 DChoi 於 2016-5-9 01:39 發表

面對非法遊行,英美警察明顯比香港警察暴力好多。警察係保障法律秩序嘅武器,可惜佢哋受自私上司嘅壓力,面對暴徒太軟弱,造成今日人人可對警察發洩怨氣嘅局面。
如果發生係美國
要收屍了

最衰都係強國人引入聲大夾悪還不講理行為,令本地人仕學左d不良行為,

引用:
原帖由 oldmancy. 於 2016-5-9 01:44 發表
藍絲=雜種
閣下是指衛斯理科幻小說中的一個女主角嗎
提示 :溫寶裕條女

香港警察收人工做野,係高薪情下,咁唔滿意可以選擇唔撈架,無人搵枝槍指住你個頭當差

著得起制服就要服務市民,唔係比你打橫行

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]