• 瀏覽: 19,455
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
讀呢間都唔叻㗎,讀完包冇工做

撥亂反正,撤消正確

你讀緊書,取消便取消。不過畢業后搵工,如業務需要,你可唔可以取消唔用普通話?

得12.17%投票率叫公投? 睬你班傻仔都有味。

引用:
原帖由 oldlaiming131 於 2016-4-21 07:38 AM 發表
成班都白痴 而家搵工普通話幾重要 自掘墳墓

佢地有想過將來畢業要做野嗎?

引用:
原帖由 kcsam 於 2016-4-21 07:15 AM 發表
【on.cc東網專訊】                            浸會大學設有普通話能力畢業要求,本科生需達到水平才可畢業。有學生早前提出就取消普通話畢業要求發起公投,公投今日(20日)結束,投票人數為1544人,投票率達12.17%,超過公 ...
咪撚讀書啦,出去衝,掟磚又一日 ! 外國人一窩蜂去學普通話,提升競爭力,那有人會逆勢而行呢,呢班垃圾真喺讀屎便 ! 浪費納稅人、政府的資源。

引用:
原帖由 ordinator 於 2016-4-21 07:40 AM 發表
呢科只上8堂, 只教d 低能野, 識定唔識都要比錢上堂,  上左亦唔會有咩幫助
完全浪費時間同金錢
咁點解唔係公投,要求開多幾堂,教深啲?

引用:
原帖由 hardworkingguy 於 2016-4-21 07:29 AM 發表
其實入大學,吾係主修讀語言,點解要語言合格先可畢業?好像有前題要求下,應設在入學要求較公平....

大學畢業生必須要英語46級過關 姐係對外最少談吐流利

死火,納稅人比咁多錢供養班學生,連普通話都學吾識!仲要降低畢業門檻!真大鑊!醜唔醜!?

1成投票率!!!!!

引用:
原帖由 ordinator 於 2016-4-21 07:40 AM 發表
呢科只上8堂, 只教d 低能野, 識定唔識都要比錢上堂,  上左亦唔會有咩幫助
完全浪費時間同金錢
大學係分科比錢讀既咩?

引用:
原帖由 wongtailung 於 2016-4-21 07:58 AM 發表

佢地有想過將來畢業要做野嗎?

班大學雞畢業後瞓街咬老援!

引用:
原帖由 kcsam 於 2016-4-21 07:15 AM 發表
【on.cc東網專訊】                            浸會大學設有普通話能力畢業要求,本科生需達到水平才可畢業。有學生早前提出就取消普通話畢業要求發起公投,公投今日(20日)結束,投票人數為1544人,投票率達12.17%,超過公 ...
以後僱主知道浸大畢業生,不懂普通話。
凡有關內地,台灣工作,可以不用選擇。
浸大畢業生又少一條路。。。自作自受。
型是要付出的。

入學前己知唔好讀啦,低能

引用:
原帖由 Bedman123 於 2016-4-21 07:23 AM 發表
根本係普通話唔掂!

X 2

逃避考試

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]