• 瀏覽: 19,977
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
去韓國、星加坡、馬來西亞走一轉啦,講普通話架。
學多小小野啫,
咪懶過狗heigh。

野雞浸記學店學生只得1544人

數字遊戲on能九所謂公投,外面世界啲人想學都要比錢學,識多樣語言唔好用政治思想去批鬥啦on9仔

不如公投唔洗考試都可以1st hon 不業啦

無得否認。

全世界最多人用既文字係英文,其次係簡體字

全世界最多人用既語言係英語,其次係普通話。

加上香港既特殊位置,中國未來既高速發展等等。

學唔學簡體字及普通話,你們自己決定。

引用:
原帖由 kcsam 於 2016-4-21 07:15 AM 發表
【on.cc東網專訊】                            浸會大學設有普通話能力畢業要求,本科生需達到水平才可畢業。有學生早前提出就取消普通話畢業要求發起公投,公投今日(20日)結束,投票人數為1544人,投票率達12.17%,超過公 ...
乜公投有用咩!正白痴!

而家啲大學生低能兼白痴,乜都要公投,以為學校係佢地自主的!!!

小學生投票100%支持不用上課,就不用上課嗎?

公投選擇了 , 自絕於未來的門路 .
是喜是悲 ?
因為政治理由 , 連一個在掘起中既語文, 因此
而排除 , 係理智定反智 ?

唔考普通話,咁考廣東話囉。要識寫、識講、識拼音喎

引用:
原帖由 tommylch886 於 2016-4-21 08:59 AM 發表
無得否認。

全世界最多人用既文字係英文,其次係簡體字

全世界最多人用既語言係英語,其次係普通話。

加上香港既特殊位置,中國未來既高速發展等等。

學唔學簡體字及普通話,你們自己決定。

呢班學生咁嘅觀念,畢業㸃搵食?不學無術,用於呢班學生最貼切。

引用:
原帖由 oldlaiming131 於 2016-4-21 07:38 AM 發表
成班都白痴 而家搵工普通話幾重要 自掘墳墓

其實同明報個職員問點解吾炒個老闆而炒個請返來既職員一様咁震撼人心!

引用:
原帖由 kcsam 於 2016-4-21 07:15 AM 發表
【on.cc東網專訊】                            浸會大學設有普通話能力畢業要求,本科生需達到水平才可畢業。有學生早前提出就取消普通話畢業要求發起公投,公投今日(20日)結束,投票人數為1544人,投票率達12.17%,超過公 ...
 但投票贊同你們這種假民主投票行為的,不足總人數13%呢, 即是說,贊同你們觀點的不足總人數的11%。
孝子們繼續打機玩數字啦

我(一個人)公投, 100%贊成恢復大清帝國

使q 公投吾使考試 , 直接 d 公投香港人要向大學雞納稅仲簡單 , 咁又吾使做又有錢使幾好呢 , 個公投門檻低到呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]