• 瀏覽: 2,990
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 嫖.俠 於 2016-4-5 12:54 發表
南海還是未知知數,不能言勝。

不過中國的優勢越來越明顯是真的。

基本上可以肯定中美唔會開戰…
所以美國係南海只可以打擦邊球
試下大陸反應
只不過美國連航媽戰鬥群都出埋
大陸唔驚不特止
仲派一大堆軍艦去圍
美國已經無牌可以出

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-4-5 12:57 發表
收皮啦

淨係HGV技術,美國已經大幅落後中國DF-ZF.
手機基站中興華為全球稱霸,你部爛鬼電話好賣又如何?

一般消費者唔會睇到咁遠
好似個人電腦
唔識個d以為微軟贏晒
事實上微軟得霸住個桌面
係伺服器同智能電話都大敗俾自由軟件
綠魔怪係基於Linux
iOS係基於Mach(BSD)
伺服器就直接行Linux

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-4-5 12:57 PM 發表

收皮啦

淨係HGV技術,美國已經大幅落後中國DF-ZF.
手機基站中興華為全球稱霸,你部爛鬼電話好賣又如何?

你都幾冇禮貌,討論下就人身攻擊。

控制手機OS 可掌握全球資訊,其實非常重要。

強國和霸權是兩回事,分別在於能否指揮別國,

而且能否執行家法,不能隨心所欲指揮別國,

那只能算強國。

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2016-4-5 01:14 PM 發表

你都幾冇禮貌,討論下就人身攻擊。

控制手機OS 可掌握全球資訊,其實非常重要。

手機基站一樣得
另外,綠魔係開源,有冇鬼兩日俾人睇穿。

中美一日未開戰也未知誰的軍事強,睇表面美佔優,但中國未必已將所有軍事器械公諸於世,說不定已研發到更高層次武器,所以美國決不敢謬言攻打中國。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2016-4-5 01:24 PM 發表
中美一日未開戰也未知誰的軍事強,睇表面美佔優,但中國未必已將所有軍事器械公諸於世,說不定已研發到更高層次武器,所以美國決不敢謬言攻打中國。

老俄武器都未算係古董
老美都唔敢同老俄直接開拖

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-4-5 01:19 PM 發表

手機基站一樣得
另外,綠魔係開源,有冇鬼兩日俾人睇穿。

中國禁Facebook
美國禁中興, 華為

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2016-4-5 12:42 PM 發表

我唔知道你睇左咩…
只係想通知你
烏克蘭…北極熊勝
敘利亞…北極熊勝
南海…中國勝
亞投行…中國全勝
衹看這些小小的勝利,卻不看那些更大的失利
經濟制裁、做低油價、MH17事件、ISIS等令北極熊全國陷入危機
追擊大陸股市、臺獨港獨抬頭、半島危機薩德入韓、日本解禁軍權等亦令老共非常頭痕
最可怕係美國應該重有好多大招未出,比如近日既巴拿馬泄密事件明顯又係美國玩野

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2016-4-5 01:02 PM 發表

基本上可以肯定中美唔會開戰…
所以美國係南海只可以打擦邊球
試下大陸反應
只不過美國連航媽戰鬥群都出埋
大陸唔驚不特止
仲派一大堆軍艦去圍
美國已經無牌可以出
美帝的線眼不是流的。
根本從中國倒第一粒沙落南海,
已經掌握得一清二楚。
要攪果陣已經攪左。
依家已經太遲

所以中共要在港毒撚倒第一粒沙,
就採取行動囉。

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2016-4-5 01:34 PM 發表

經濟制裁、做低油價、MH17事件、ISIS等令北極熊全國陷入危機
追擊大陸股市、臺獨港獨抬頭、半島危機薩德入韓、日本解禁軍權等亦令老共非常頭痕
最可怕係美國應該重有 ...
追擊大陸股市?錢都進不了大陸拿什麼追擊?

有幾個地下錢莊已被充公。

可能美帝都好樂意有中國呢個對手,
可以繼續駐軍日韓菲越,
繼續賣武器,
繼續收保護費。

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2016-4-5 11:58 AM 發表
美國無論軍事、科技、金融、文化、輿論、政治影響力都係世界第一,而且係超越其他國家好遠果隻
美國要玩殘一個國家有太多方法,包括軍事手段、經濟制裁、金融戰爭、操縱他國內政、扶植反對勢力、挑起地區 ...
中國已表態永不稱霸,那麽美國就可永遠稱霸,除非有第三國可取代

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2016-4-5 12:09 PM 發表
美帝軍事和電腦技術拋離其他國家太遠,領導地位最少維持多一百年。

最多《十年》

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2016-4-5 01:34 PM 發表

最可怕係美國應該重有 ...
你知不知, 中共剛立國時, 美國已出盡牛力想迫死中共???

可惜就是, 韓戰中國戰略性成功, 保護東北重工業, 加上建立核保護傘

美國再無力迫死中共中國了..

看來, 閣下又是那些盲反盲吹的黃絲一族..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]