• 瀏覽: 1,718
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2016-4-4 09:00 PM 發表

打本土理念係好主張, 如果台仰肯用對付水貨客咁對付假難民, 全港會有更大市場
香港容忍假難民問題已經在臨界點,遲早爆大野

引用:
原帖由 kcmc 於 2016-4-4 09:02 PM 發表

我凈係想知果六萬人掟唔掟…
唔夠磚

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2016-4-4 09:02 PM 發表

香港容忍假難民問題已經在臨界點,遲早爆大野
唔係好明, 假難民問題佢地全冇表態咁大位都唔識上

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2016-4-4 09:04 PM 發表
唔係好明, 假難民問題佢地全冇表態
所有政黨都無表態, 而支持的政客就系張超雄,所以有"難民之父"外號(人地醒的)

假難民問題貌似系東方等一直在追擊,水果報我平時無睇

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2016-4-4 09:09 PM 發表

所有政黨都無表態, 而支持的政客就系張超雄,所以有"難民之父"外號(人地醒的)

假難民影響本土居民利益, 本民前要表態啦!  唔知係咪錫身

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2016-4-4 09:16 PM 發表

假難民影響本土居民利益, 本民前要表態啦!  唔知係咪錫身
要看地區,新界東的假難民問題比較小,好多南亞人士都系合法打工,在底層為社會出力,而又比較融入社區,估計香港島區假難民比較嚴重

總之你支持泛民垃圾入議會拉布停頓香港整死香港,就後果自負,唔好又要死出黎話好慘要人救濟!

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2016-4-4 08:57 PM 發表 以後選舉,選民俾票工黨,唔等于支持假難民...如果一定拉埋來講,等于騎劫民意,假定選民支持工黨=支持假難民,香港真系死得,支持李卓人何秀蘭果幾十萬票就當香港人歡迎假難民留港
果班香港人係,乜都好,恐共先排第一
其他死人冧樓好,未殺到埋身唔理佢住
日日有報紙報,你估選民唔知咩?
只係盒埋眼投佐票反共先

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2016-4-4 09:09 PM 發表

自由黨表哂態啦 周梁上京反映要退出酷刑公約 李梓敬日日擺街站反難民退公約幾個月 係因為呢度dab fans個個憎人商家中產黨咪無視lo         我真想問dab 呢個第一大黨講過咩野

瀉博

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-4-4 09:55 PM 發表

果班香港人係,乜都好,恐共先排第一
其他死人冧樓好,未殺到埋身唔理佢住
日日有報紙報,你估選民唔知咩?
只係盒埋眼投佐票反共先

冇錯。
香港始終仲有大批人中左。
“無論泛民幾咁衰都總好過民建聯”呢個魔咒。

引用:
原帖由 Byzantine 於 2016-4-4 10:05 PM 發表

自由黨表哂態啦 周梁上京反映要退出酷刑公約 李梓敬日日擺街站反難民退公約幾個月 係因為呢度dab fans個個憎人商家中產黨咪無視lo         我真想問dab 呢個第一大黨講過咩野
dab 有表態反假難民的

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2016-4-5 10:07 AM 發表
dab 有表態反假難民的
喔 那請教您龍頭DAB暫時做左咩反映啊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]