• 瀏覽: 2,158
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 BB貓 於 2016-2-20 02:22 PM 發表
在年初一的事故後,警察及在建制內的人士對於非建制人士(特別是對政權不滿的年輕人)由最近幾年的煩厭逐步升級為仇恨。經過一夜被強烈地
攻擊,有些警察看來已經被仇恨攻心,覺得在群眾間開槍是正常的、虐打被捕人士 ...
年初一件事,唔係叫“事故”,係叫“暴動”,啲搞事分子唔係叫“市民”,係叫“暴民”!

面對暴亂,面對暴民,點會叫!挑起仇恨”呢又,只會叫“鎮暴平亂”就真!

樓主你慢慢享受“暴徒”嘅尊稱啦! 從來只有暴徒挑起仇恨,警察維護安寧!樓主你唔順超,大可以繼續做暴民!

呵呵…

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-22 07:18 PM 發表

又「你們」?究竟邊個同我一「們」?

民建聯第一大黨已經係好多年嘅事,亦已經解釋過好多次,根本唔關689事。
1) 民建聯成為民選第一大黨, 是由2012年立法會開始的

亦即是689上任後才發生

2) 梁振英上台後, 有2012立法會選舉, 2015區議會選舉

也是民建聯大勝

成為民選第一大黨

點會不關梁振英事??

3) 來緊, 還有228補選, 及2016立法會選舉

你好想定怎樣搬闊龍門, 令到泛民大勝, 建制大敗

4) 2015區選前, 是你自己開文, 說要撐梁振英的民建聯工聯會票債票償, 結果是什麼??

民建聯成為民選第一大黨

你不是支持楊岳橋嗎??

我已做了實事實幹
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25561578

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-22 07:26 PM 發表

1) 民建聯成為民選第一大黨, 是由2012年立法會開始的

亦即是689上任後才發生

2) 梁振英上台後, 有2012立法會選舉, 2015區議會選舉

也是民建聯大勝

成為民選第一大黨

點會不關梁振英事??

3) 來 ...
2004,2008民建聯已經係第一大黨。
2011區議會都係,關689條毛市。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-22 07:47 PM 發表

2004,2008民建聯已經係第一大黨。
2011區議會都係,關689條毛市。
閣下真係搬龍門搬到無限度

1) 2004民建聯是第一大黨??
2004年, 民主黨才是民選第一大黨

2) 2008年, 泛民仍然是強勢
民建聯雖是選舉成績不錯
民主黨實力仍在

3) 2012年, 梁振英上場後, 民建聯才真正穩坐民選第一大黨
民主黨失勢

董建華的選舉, 1998-2004, 全是泛民強勢
曾蔭權的選舉, 2007-2011, 0708是泛民強勢, 民建聯回升, 2011民建聯勝出
梁振英選舉, 2012, 2015, 兩次也是民建聯大勝, 民主黨無力, 泛民越來越弱

怎樣梁振英選舉, 民建聯垃圾????????????????????

CALEDIS, 請不要閃縮

不久前, 暴動後的, 你說楊岳橋有信心

怎麼樣?? 敢輸了的, 捐1000元給慈善嗎??

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-22 07:53 PM 發表
CALEDIS, 請不要閃縮

不久前, 暴動後的, 你說楊岳橋有信心

怎麼樣?? 敢輸了的, 捐1000元給慈善嗎??
咪係你另外個topic複咗你囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]