• 瀏覽: 2,163
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:20 PM 發表

2012年先開始成日拉布喎。
嗎即係689一上任就拉布囉.

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 04:44 PM 發表

結果就係689之前,香港整體經濟幾好,未見大型衝突。
咁好?
點解黃毓民都要向煲呔曾掟蕉掟到佢喊咁口啫

引用:
原帖由 BB貓 於 2016-2-20 02:22 PM 發表
在年初一的事故後,警察及在建制內的人士對於非建制人士(特別是對政權不滿的年輕人)由最近幾年的煩厭逐步升級為仇恨。經過一夜被強烈地攻擊,有些警察看來已經被仇恨攻心,覺得在群眾間開槍是正常的、虐打被捕人士 ...
你知道嗎,當警察失去值得保護價值的東西,就會失去自我價值,你知道以前的警察是怎樣一回事嗎,為何icac要成立,希望你瞭解這事後,先再講野,黑暗社會,笑話

其實只要眨民順應民意唔好再逢中必反,咁就唔會出現大型衝突啦

引用:
原帖由 流星思捷 於 2016-2-21 11:39 AM 發表

咁好?
點解黃毓民都要向煲呔曾掟蕉掟到佢喊咁口啫
幾好,唔係好好。

Agree with your arguments.
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-2-20 03:07 PM 發表
假中立日日話政府唔掂,唔識解決暴動背後問題,聽到我火都滾

香港失業率只有3.3%

嗰班友,一半無業,對香港從沒實質獻,其他就做基層工種,爛鬼AA。

根本呢班人,响乜野制度內,都係輸家。

再其他就 ...

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 04:44 PM 發表

結果就係689之前,香港整體經濟幾好,未見大型衝突。
又係你條On9仔,下面段野你讀過未呀?

今日割五城,明日割十城,然後得一夕安寢。起視四境,而秦兵又至矣。然則諸侯之地有限,暴秦之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古人云:「以地事秦,猶抱薪救火,薪不盡,火不滅。」

泛民=暴秦!

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-21 18:49 發表

幾好,唔係好好。
你有幾層樓起手,曾蔭權個陣樓價gogogo幫你豬籠入水,唔怪得你話高樓價無問題,話梁振英唔好啦,無貪曾起度你點坐係度收錢乜都唔駛做姐?呵?

引用:
原帖由 royrac 於 2016-2-21 07:14 PM 發表

又係你條On9仔,下面段野你讀過未呀?

今日割五城,明日割十城,然後得一夕安寢。起視四境,而秦兵又至矣。然則諸侯之地有限,暴秦之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古 ...
泛民一統天下?

引用:
原帖由 Adlib090420 於 2016-2-21 07:34 PM 發表

你有幾層樓起手,曾蔭權個陣樓價gogogo幫你豬籠入水,唔怪得你話高樓價無問題,話梁振英唔好啦,無貪曾起度你點坐係度收錢乜都唔駛做姐?呵?

唔係我個人問題,係買唔起樓果班人,如果樓價跌3-5成,佢地咪又係買唔起。而且最有機會失業添。

引用:
原帖由 BB貓 於 2016-2-20 02:22 PM 發表
在年初一的事故後,警察及在建制內的人士對於非建制人士(特別是對政權不滿的年輕人)由最近幾年的煩厭逐步升級為仇恨。經過一夜被強烈地攻擊,有些警察看來已經被仇恨攻心,覺得在群眾間開槍是正常的、虐打被捕人士 ...
你似乎只是選擇性失明

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:11 PM 發表

689之前嘅特首「順應民意」咪運作暢順囉,閣下失憶?
梁振英國教順應民意

結果坐大了黃之鋒

那有順暢?

現只有一條路

打,壓,殺

我一路都等此一天

是權鬥專家梁英才可有此重任

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-22 08:54 AM 發表

梁振英國教順應民意

結果坐大了黃之鋒

那有順暢?

現只有一條路

打,壓,殺

我一路都等此一天

是權鬥專家梁英才可有此重任

睇下點囉,689已經窮途末路,禍港之期剩下一年多。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-22 07:00 PM 發表

睇下點囉,689已經窮途末路,禍港之期剩下一年多。
多撚餘, 由2012講梁英下台, 講民建聯無恥

講到現在梁英繼續健在
民建聯是民選第一大黨

還說要撐梁英的民建聯工聯會票債票償

你們醜不醜??

還有, 是否有信心楊岳橋贏周浩鼎?????

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-22 07:13 PM 發表

多撚餘, 由2012講梁英下台, 講民建聯無恥

講到現在梁英繼續健在
民建聯是民選第一大黨

還說要撐梁英的民建聯工聯會票債票償

你們醜不醜??

還有, 是否有信心楊岳橋贏周浩鼎?????
又「你們」?究竟邊個同我一「們」?

民建聯第一大黨已經係好多年嘅事,亦已經解釋過好多次,根本唔關689事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]