• 瀏覽: 7,179
  • 回覆: 139
引用:
原帖由 qqk001 於 2016-2-20 10:48 AM 發表
雙普選

英美兩國都不是普選的!你要超英趕美,比共產黨還利害!

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:12 PM 發表

全靠中共強迫英國於1984年7月草簽的中英聯合聲明,限制香港政府賣地每年五十公頃,令香港住宅樓售價由1984年7月至1997年7月上升二十倍。

明明被人霸佔了百幾十,要還俾業主啦,還説業主迫租霸賣屋?
你老哥真是是非不分!

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:16 PM 發表

任志剛,曾俊華,林鄭月娥,唐英年,田北俊等等都好過689。
乜冇一個泛民的?
我要黎志英!唔要梁振英!
黎志英養好多人,係好多人的米飯班主,佢又有英美做後盾,申請去英美做難民有機會!

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:16 PM 發表

任志剛,曾俊華,林鄭月娥,唐英年,田北俊等等都好過689。
乜佢地係犯民嗎?
田北俊真係噏唔出

不如揀個鬼佬

蘭桂芳之父

引用:
原帖由 qqk001 於 2016-2-20 10:23 AM 發表 市民要好的制度,明嗎?
解決到問題才是好制度,台灣就是黃絲的好制度,但解決唔到問題即係廢

引用:
原帖由 caledis 於 2016-2-20 07:12 PM 發表

全靠中共強迫英國於1984年7月草簽的中英聯合聲明,限制香港政府賣地每年五十公頃,令香港住宅樓售價由1984年7月至1997年7月上升二十倍。

如果唔限制買地,港英政府賣曬香港的地比英資公司,系永恆年期,你估下會點呢,高人

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-2-20 09:10 PM 發表

好似臨立法會,之前嘢不承認。

你試下咯,不承認,吓走所有投資者,因為,你一句說話就可以將我的錢變你的錢

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-2-20 09:44 PM 發表

引晒中資來。現在大部份係中資啦!
日資,美資,英資,無人講得出幾間。

傻仔,你真系膠得很

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-2-20 09:55 PM 發表

乜叫膠?

你睇唔到股市,銀行,工商百業大部份係中資企業,中資公司?

中國系用香港作例子,吸引外資去內地投資,真神膠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]