• 瀏覽: 5,983
  • 回覆: 71
市升越殺熊越多熊, 市跌越殺牛越多牛
市好壞消息當好消息炒, 市衰好消息當壞消息炒
不要低估大戶挾倉既能力, 不要高估自己持倉既能力
多數人確定既事其實多數都不確定, 多數人不確定既事其實多數都確定了
自己亂世自己造

哈哈 ..... 難怪我公司 d 生意越來越好喇

原來因為 : 富貴險中求

亂世 .... 哈哈

引用:
原帖由 temp012345 於 2016-2-19 10:42 AM 發表

師兄做賣磚的嗎?

垃圾回收

引用:
原帖由 temp012345 於 2016-2-19 10:55 AM 發表
死黃c, 出聲啦!  一同你地埋性討論即刻龜縮。

樓主要求太過份

唔亂整到佢亂
特首唔衰唱到佢衰
冇收5毛屈到佢收
唔暴動煽到佢暴
唔出解放軍迫到佢出

引用:
原帖由 temp012345 於 2016-2-19 10:36 AM 發表
香港班後生開口埋口話生於亂世。我見識唔多,真係唔明香港點解稱得上"亂世"

想請教黃絲人士,由"生,老,病,死,衣,食住,行,上網" 呢9大生存基本需求,解釋下香港點解係亂世?

為咗實踐生於亂世

就挺身出來搗亂

年初一晚就是係亂世啦

政府「暴政猛於虎」

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-2-19 10:39 AM 發表
自己亂世自己造

成班高質素無業黃絲

去到世界那地方都會是亂世

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-19 11:27 AM 發表

成班高質素無業黃絲

去到世界那地方都會是亂世

什麼獨裁,港共政權,亂世,暴政,民不聊生

根本就是政客及議員嘩眾取寵

若以世界及中國香港歷史計,怎亂世及暴政?

引用:
原帖由 Thank_777 於 2016-2-19 11:28 AM 發表

什麼獨裁,港共政權,亂世,暴政,民不聊生

根本就是政客及議員嘩眾取寵

若以世界及中國香港歷史計,怎亂世及暴政?

我會用這個角度看

無錯 , 現在的中國 , 香港 ..... 可能某程度上 , 真的是 ... 獨裁,亂世,暴政,民不聊生

但難得佢地一個二個 , 甘心在大陸港澳地方 , 向黨俯首稱臣 , 做黨的 , 夫服何求

再獨 , 再亂 , 再暴 , 再民不聊生 .... 又如何呀 .... 哈哈

引用:
原帖由 temp012345 於 2016-2-19 11:50 AM 發表

以往香港人只要有錢搵, 有得魚次撈飯.  根本就唔會理邊個係港督, 邊個係布政司.
起海底隧道, 搬機場呢啲大基建唔會有人出來司法覆核, 政治法, 陰謀論件事.

咁睇法香港以前真係烏托邦, 而家俾班搞事仆街 ...
無論事情以後點樣發展 , 香港以後, 都係多爭議 , 慢發展架喇

唯有等 2047 喇

in the mean time 處理好自己的事情 ( 家庭 , 事業 ... ) 就算喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]