• 瀏覽: 5,976
  • 回覆: 92
  • 追帖: 1
呢幾日諗起年初一單野真係好心痛,諗起香港竟然比班暴徒破壞,有幾晚係床邊都偷偷地喊左出黎,其實我地呢班香港人,都係想安安份份過日子啫,

今次補選我好想投方國珊,佢比我感覺係好有智慧,而且咁多年係將軍澳區都做左好多實事,係大事大非上都親政府,係理想務實的人選,唔知多唔多人同我一樣諗法?

方國珊響將軍澳區比較出名。其他地方就弱哋。佢以前是自由黨成員。個人覺得佢近年轉較激進。

引用:
原帖由 taidy2 於 2016-2-17 03:05 AM 發表
方國珊響將軍澳區比較出名。其他地方就弱哋。佢以前是自由黨成員。個人覺得佢近年轉較激進。
原來係自由黨!! 即唔會係犯民了,安心了

有無多d意見?

方國珊反對擴建將軍澳堆填區,現今將軍澳堆填區不收家居垃圾,變相要由其他區哽埋來自將軍澳既垃圾,點叫其他區支持佢?

引用:
原帖由 Horsestat3 於 2016-2-17 09:41 AM 發表 有無多d意見?
今次補選作用少,意義大。如果你反對泛民近年行為,應該選周,否則只是自欺欺人送半票俾泛民!

my 2 cents

引用:
原帖由 fkylai 於 2016-2-17 10:42 AM 發表

今次補選作用少,意義大。如果你反對泛民近年行為,應該選周,否則只是自欺欺人送半票俾泛民!

my 2 cents

話就話自己應該投自己最意孰既候選人

事實上
投一個自己最意孰, 但係無機會贏既候選人, 係無意義, 係浪費佐自己一票

要令自己既一票有意義
就要投俾
[有機會贏既候選人之中, 最接近自己要求既一個]

係大事大非上都親政府? 例如呢?

想7號贏就投方面啦。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-2-17 11:00 AM 發表 想7號贏就投方面啦。
正解!根本樓主扮理性,我從來未投過民賎聯(投個工聯,自由)今次都要破例

我支持方國珊,因為佢係較理性務實既一位

無咩理由投佢,要建制有民建聯,要激有本土。

引用:
原帖由 fkylai 於 2016-2-17 11:03 AM 發表

正解!根本樓主扮理性,我從來未投過民賎聯(投個工聯,自由)今次都要破例

方面在單議席單票制贏面係零,佢參選都係當賣下廣告遮,反暴力既朋友何必浪費自己一票呢?

方國珊務實?

皮收啦假中立。
笑死人

日日話唔洗響香港起焚化爐同堆填區
搞垃圾分類就得
其他垃圾攞去珠海外島就可以

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2016-2-17 11:10 AM 發表

方面在單議席單票制贏面係零,佢參選都係當賣下廣告遮,反暴力既朋友何必浪費自己一票呢?

又唔係喎,反而唔係方國珊多人支持d咩,我聽到好多街坊都驚周生呆頭呆腦做唔到野,情願大家都投方國珊,理性務實,家母好多朋友都係咁講,始終唔可以投67暴動分子,但唔一定要投周

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]