• 瀏覽: 1,502
  • 回覆: 13
既然中央已定性為分離份子,被捕的應否交予內地審訊?

我也想知內地對於異見、分離、分裂、恐佈分子
之間之定義、分別及處理方法。

最好送哂上去打把

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2016-2-16 04:18 PM 發表
我也想知內地對於異見、分離、分裂、恐佈分子
之間之定義、分別及處理方法。

異見份子可以保外就醫,
分離份子長期保持監控,
分裂份子必定大牢服待,
恐怖份子當然就地處決。

我覺得警方真係太容忍
希望快D買幾架水炮車畀果班暴從沖下涼濕下身

香港暴徒可利用司法覆核甩身

引用:
原帖由 荔枝角道 於 2016-2-16 04:21 PM 發表
最好送哂上去打把
哈哈

引用:
原帖由 hoiwingn 於 2016-2-16 10:42 發表
既然中央已定性為分離份子,被捕的應否交予內地審訊?

應該由駐港部隊執行任務,捸捕之後押返大陸受審,若遇反抗,殲滅可也!

如果成立獨立調查委員會,未有調查結果之前,警方仲可唔可以用暴動罪名拉人起訴?定係要即時放人?
如果成立獨立調查委員會,成員會係邊
D人?如果又係立法會議員,結果同立法會議決咪又係一樣,咁又算唔算架床疊屋呢?

國安法魔手未伸展來港!外資小心!

分離份子分離國家, 是國家層面是一國的範疇, 按此脈胳應交由中央處置.

引用:
原帖由 長者 於 2016-2-17 08:49 AM 發表
如果成立獨立調查委員會,未有調查結果之前,警方仲可唔可以用暴動罪名拉人起訴?定係要即時放人?
如果成立獨立調查委員會,成員會係邊D人?如果又係立法會議員,結果同立法會議決咪又係一樣,咁又算唔算架床疊屋呢 ...
立法會..顧名思義...主要係立法..
但部份垃圾議員不但本身工作不做..阻立法
成日法官上身..
攪埋D唔係佢職責嘅嘢..
好多佢地通過嘅係垃圾..冇約促力..唔係一定要行..

引用:
原帖由 千里行 於 2016-2-17 09:21 AM 發表
分離份子分離國家, 是國家層面是一國的範疇, 按此脈胳應交由中央處置.
我想這是中央最後迫不得已的殺手鐧

黃台仰應拉去北上審判

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]