• 瀏覽: 1,543
  • 回覆: 33
香港人民智未開就如同無抗拒力嘅人遇上細菌一樣,而傳媒為左利益長期對無知嘅一群進行洗腦,
導致暴徒事實上已經連醜字都唔識,手拿鴉片旗,而唔知英國市民見到佢地咁樣都會相當驚訝地表示有人可以咁白痴當佢地係神咁拜。其實用下個腦,侵略都只係為左利益同錢而侵略香港係為左錢同埋錢帶來嘅享受姐,但暴徒比人洗腦情況嚴重過焚書坑儒,對世界政治已經再無認知能力,遲d班蒙面賊可能當埋索羅斯係老豆都唔奇。搞暴動其實係協助外國沽空港元。索羅斯有隻基金就專搞a樣野。

事實上香港係中國一部份係永遠改變唔到,原因在於武力上同阿爺比,英國佬都覺得自己唔掂,班龜縮懦夫力量上只係連螞蟻都不如。

但係暴徒思維裡嘅然當左黎厄錢嘆世界嘅英國佬係神,無知青年心理需要偶像正如有d人當明星係神咁拜,但人地歌星只係打份工搵錢係同一道理。由是班儍仔自己愈想愈多,終於對中國管治香港產生厭惡,最終佢地覺得,
嘅然改變唔到中國管治現實打又唔夠打,咁寧為肉碎不作瓦存。

其實佢地只要睇少d洗腦傳媒刊物一段時間,重新認識這世界,真正了解幾多人為左自己利益去出老千或者洗客戶,老細,市民個腦,真正了解香港周圍都係騙局同陷阱,就會漸漸變返正常少少,但底子唔掂要完全正常恐怕有難度。

阿爺都就快支爆 半死不活 還談甚麼「原因在於武力上同阿爺比」..

你驚死米死反上大陸囉

引用:
原帖由 唯光明故 於 2016-2-14 08:33 AM 發表

事實上香港係中國一部份係永遠改變唔到,原因在於武力上同阿爺比,英國佬都覺得自己唔掂,班龜縮懦夫力量上只係連螞蟻都不如。
提提你 歷史上 「官迫反民」每每是一個朝代衰亡的原因與表現

引用:
原帖由 唯光明故 於 2016-2-14 08:33 AM 發表

...
嘩 歌利亞真係好得人驚

引用:
事實上香港係中國一部份係永遠改變唔到

...
笑死
真係唔知點樣永遠改變唔到

再提下你 中共支爆自爆左既話 香港同中共就冇關係架啦

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 08:43 AM 發表

嘩 歌利亞真係好得人驚
哥利亞只係神話故事

現實係耶穌講既,
禍哉你們經師和法利賽假善人

即係神棍政想最鐘意出老千同埋幫人洗腦

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 08:40 AM 發表

就算係盛唐一樣有人作反.

溫馨提示各位暴徒,(今日自首左味)

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 08:40 AM 發表

你講得啱。
到真正民不聊生。食都無得食。大飢荒時就會有官迫民反。

但而家香港離呢個事實好遠。
係你地幻想如何亂世。根本係你地自己制造。

當大部分人有安穩生活。你攪亂佢。就變成賊迫民反。
對付你地班暴徒。

引用:
原帖由 唯光明故 於 2016-2-14 09:09 AM 發表

就算係盛唐一樣有人作反.

溫馨提示各位暴徒,(今日自首左味)
我可以笑嗎?
盛唐有「官迫民反」的動亂事件??
說來聽聽  給大家開眼界

引用:
原帖由 lewark 於 2016-2-14 09:18 AM 發表

你講得啱。
到真正民不聊生。食都無得食。大飢荒時就會有官迫民反。

但而家香港離呢個事實好遠。
係你地幻想如何亂世。根本係你地自己制造。

當大部分人有安穩生活。你攪亂佢。就變成賊迫民反。
...
提提你
不一定是民不聊生。食都無得食先會官迫民反
貧富官差距過大 也是會直接引致官迫民反

認為只有「到真正民不聊生。食都無得食。大飢荒」先至會官迫民反 亦係你地五毛藍絲陣營思覺失調既幻想。

五毛藍絲思覺失調妾想症發作 認為香港人「現在當大部分人有安穩生活」.都幾白癡同on9..

從社會學角度分析  一個社會的堅尼系總起過0.4的警戒線後 便會有社會動亂的可能.
近幾年 香港的堅尼系數已經是0.47至0.5.之間上上落落

http://www.wikiwand.com/zh-hk/基尼係數

轉貼

堅尼系數的區段劃分聯合國開發計劃署等組織規定:
  • 若低於0.2表示指數等級極低;
  • 0.2-0.29表示指數等級低;
  • 0.3-0.39表示指數等級中;
  • 0.4-0.59表示指數等級高;
  • 0.6以上表示指數等級極高。

通常把0.4作為收入分配差距的「警戒線」,超過這條「警戒線」時,貧富兩極的分化較為容易引起社會階層的對立從而導致社會動盪。

引用:
原帖由 唯光明故 於 2016-2-14 09:06 AM 發表

哥利亞只係神話故事

現實係耶穌講既,
禍哉你們經師和法利賽假善人

即係神棍政想最鐘意出老千同埋幫人洗腦
看來 你唔知我係取笑既班藍絲話中共係一個強大既巨人/對手 係出老千同埋幫人洗腦

哥利亞當然係神話故事.

呢個神話同話中共係無比巨大既巨人 不可抗拒之 一樣咁可笑

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 09:19 AM 發表

我可以笑嗎?
盛唐有「官迫民反」的動亂事件??
說來聽聽  給大家開眼界
{盛美}都大把[官迫民反]事件。
[民主公義真普選]的{中華民國]都有太陽花運動。

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 09:27 AM 發表

提提你
不一定是民不聊生。食都無得食先會官迫民反
貧富官差距過大 也是會直接引致官迫民反
之不過。

會有幾多[民]去反呢。
如果你幻想是{全民},
咁嗎繼續幻想落去啦。

引用:
原帖由 dknydkny2016 於 2016-2-14 09:27 AM 發表 提提你不一定是民不聊生。食都無得食先會官迫民反貧富官差距過大 也是會直接引致官迫民反認為只有「到真正民不聊生。食都無得食。大飢荒」先至會官迫民反 亦係你地五毛藍絲陣營思覺失調既幻想。:smile ...
…………支持……………………智商高道德低的689正苦只會初一捉小販啫……………………………………堅離地…………………………………………

引用:
原帖由 共富黨 於 2016-2-14 09:42 AM 發表
…………支持……………………智商高道德低的689正苦只會初一捉小販啫……………………………………堅離地…………………………………………

http://i.di ...
廢青黃屍西奴美狗以為{全民}會支持,
先係堅離地。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]